Waardeloze start van 2017: Heracles – FC Groningen 1-4…

Nou, het is weer begonnen hoor! Geheel volgens de traditie van de laatste jaren kwam Heracles in de eerste wedstrijd na de winterstop hartstikke beroerd voor de dag. FC Groningen, dat voor de winterslaap ook niet zo goed draaide, walste in een besneeuwd Polman Stadion moeiteloos over de Almelose BVO heen: 1-4.

Op het afronden van kansen was in Epe blijkbaar niet getraind door de zwart-witten. Heracles was in de openingsfase beter en had de voorsprong moeten nemen. In opsomming: Van Mieghem (te slap schot), Armenteros (kopbal net naast), Duarte (knal naast) en een net-niet bal uit een corner. Een eeuwenoude voetbalwet kwam daarna om de hoek gluren en in de sneeuwbui voelden de gasten uit het Hoge Noorden zich beter in hun element. In negen minuten tijd scoorden de Groningers drie keer: Mahi met een leep wippertje, Payne vogeltjevrij met een droog schot en Sorloth hard uit de kluts. Bij alle drie de goals was het verdedigen van Heracles van het niveau Comedy Central. 

John Stegeman, u weet wel, die trainer die nog een jaar heeft bijgetekend, vond het wel prima staan en liet dezelfde elf slaapkopjes de wei in gaan na de rust. Vincent Vermeij liep voor rust al warm, moest daarna zitten, liep weer warm, moest weer zitten enzovoorts, totdat hij in de 83e (!!!) minuut even mee mocht doen als vervanger voor Duarte. Daarvoor had eigenwijze Johnnie al wel twee lood om oud ijzer-wissels (Pelupessy-Van Ooijen, Kuwas-Navratil) bekokstoofd met het verwachte resultaat. Heracles kwam geen moment meer in de wedstrijd en liep erbij alsof er het zoveelste oefenpotje van dit Eredivisieseizoen gespeeld werd. Dat Grunn pas vlak voor tijd de 0-4 op het bord tikte, via opnieuw Mahi, maakte eigenlijk al niet eens meer uit. De wondergoal van Van Mieghem idem dito.

Eén voordeel van deze wanvertoning: slechter kan het volgende week in ieder geval niet. Dan staat deel twee van de derby met de rooie oplichtclub op het program. Een uitverkocht uitvak zal de Almelose trots steunen in de manege. Het regionale huppelvolk heeft sinds hun zombie-achtige wederopstanding in juni alweer aardig wat babbels. Voor Johnnie en zijn staf en spelers maar één eis: maak er niet weer zo’n vriendschappelijk potje van! VECHT VOOR ONZE KLEUREN, VECHT VOOR ONZE STAD! 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Waardeloze start van 2017: Heracles – FC Groningen 1-4…”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties