Pech voor Heracles: PSV met 1-2 te sterk

Het mocht niet zo zijn. Heracles speelde eindelijk weer eens wat gedurfder en had meer verdiend. Door een lucky klutsgoaltje van Davy Pröpper vlak voor tijd ging PSV met de overwinning aan de haal. 

Na tien minuten voetballen moet Heracles al op voorsprong komen. In de Eindhovense zestien dolt Sammy Armenteros Arias en Schwaab. Die laatste lomperik legt onze spits neer, penalty! Armenteros gaat zelf achter de bal staan, schiet behoorlijk hard… maar keepertje Jeroen Zoet van PSV plukt het leer uit de hoek. Verdomme! Dichterbij komt Heracles in de eerste helft niet. De gasten in het rood en wit laten weinig bijzonders zien. Opvallend is vooral dat Heracles na weken van slap voetbal vandaag gelukkig wel strijd op de mat legt.

Alle doelpunten vallen in de tweede helft. De eerste is vlak na rust voor de gloeilampjes. Een voorzet van Willems belandt door een misser van Te Wierik bij de vrijstaande Ramselaar, die van dichtbij binnenschiet. Brammetje zit er nog wel aan, maar kan de inzet niet keren. Even later ziet PSV een paar kansen gemist en een paar goals afgekeurd.

In de 74e minuut komt de Almelose BVO dik verdiend op gelijke hoogte. Ingevallen aanwinst Kristoffer Peterson brengt de bal na een lange wandeling bij Brandley Kuwas. Met zijn beste inbreng van de avond legt Kuwas het balletje bij de tweede paal. Daar staat Samuel Armenteros, die zijn fout van de gemiste penalty een beetje goedmaakt: een lekkere volley in de korte bovenhoek, 1-1!

Drie minuten voor tijd krijgen de zwart-witten toch het deksel op de neus. Heracles weet een PSV-aanval niet goed af te slaan. De bal komt vlak buiten de zestien voor de voeten van Davy Pröpper, die uithaalt. Een verwoestende knal is het allerminst. Via het been van Justin Hoogma stuitert het schotje langs Castro, waardoor de Eindhovenaren de drie punten in het laadruim van de bus mee kunnen nemen. 

Balen, maar het lijkt erop dat er stappen in de goede richting zijn gezet. De wedstrijdmentaliteit van de elf van Johnnie was eindelijk weer eens zoals die moet zijn. Hou dat vol! 

Suus en haar plaatjesflitser zagen het schouwspel ook aan en zorgden voor een ouderwetse fotoreportage:

 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Pech voor Heracles: PSV met 1-2 te sterk”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares