Jan Smit bezig aan laatste maanden als Heracles-preses

KLABAM! Het zou natuurlijk ooit wel een keer gebeuren, maar toch komt dit nieuws best wel als donderslag bij heldere hemel. Ons aller voorzitter Jan Smit stopt er na dit seizoen mee! Dat maakte de ex-deurwaarder vandaag bekend tijdens de nieuwjaarsborrel van Heracles. Vanaf 1 juli 2017 zal Hans Bredewoud, nu nog de penningmeester, het stokje overnemen en breekt er voor de Almelose BVO een nieuw tijdperk aan.

De 71-jarige grote kale leider gaat met welverdiend pensioen. Toen Jantje het bij de club voor het zeggen kreeg eind jaren ’90 bungelde Heracles nog een beetje onderaan in de toenmalige Toto Divisie. De rappe opmars die de zwart-witte trots van Almelo daarna maakte met Smit aan het roer spreekt voor zich. Promotie, stabiele eredivisionist, bekerfinale, Europees voetbal en tot driemaal toe een nieuw/verbouwd stadion…

Jantje vond het zelf wel mooi geweest. Hij heeft er met Heracles het maximale uitgehaald en laat de club in goede gezondheid achter. Volgens Smit is het tijd voor een frisse wind en een nieuwe generatie. Wel zal hij nog vaak op de koffie komen in het Polman Stadion en op de achtergrond bij de club betrokken blijven.   

 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Jan Smit bezig aan laatste maanden als Heracles-preses”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties