Heracles versterkt zich… buiten de lijnen!

Heracles Almelo heeft er een nieuwe speler bij: Bryan Hessing. Op het veld zullen we hem niet in actie zien. Bryan is namelijk de eerste E-speler in Almelose dienst. En dan bedoelen we niet zo’n voetballende pupil van tussen de 9 en 11 jaar oud…

Deze 26-jarige Almeloër gaat de kleuren van de zwart-witte trots namelijk digitaal verdedigen. Het computervoetbalspelletje FIFA (met ieder jaar een nieuwe editie) is kats populair onder gamers. Bryan is er hartstikke goed in behoort tot de top van Nederland. In oktober ging Hessing zelfs viraal over het wereldwijde web. Een video waarin hij op het spel de zeldzame jankportugees Cristiano Ronaldo tot zijn team toe kon voegen + Bryans euforische reactie bereikte online miljoenen mensen. 

Voor diegenen die vandaag de presentatie van een nieuwe verdediger verwacht hadden is het wel even een huh-momentje. Met het vastleggen van Bryan lijkt de Almelose BVO een nieuwe weg in te slaan. De club gaat zich ook mengen op het (inter)nationale gamepodium. De kersverse E-speler krijgt in het Polman Stadion zijn eigen trainingsruimte, waar hij ook andere jonge gamefanaten het een en ander kan bijleren. Volledig in de geest van deze tijd gaat Hessing zijn carrière als E-Heraclied bijhouden met een vlog. De zoon van oud-Heraclied Wim Hessing is niet alleen de eerste E-speler van Heracles, maar ook de eerste E-speler in Nederland die full-time bij een club in dienst is.

Succes, Bryan! 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Heracles versterkt zich… buiten de lijnen!”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties