Heracles verliest met kleine cijfers van 053

Gisteravond heeft Heracles wederom niet gewonnen in de Huppel Veste. Dat heeft de ploeg van Johnnie Stegeman vooral aan zichzelf te danken. Heracles kwam in de eerste helft weer eens zo slap als een vaatdoek voor de dag. FCT leek daardoor sterk te spelen, maar dat bleek in de tweede helft ook allemaal wel mee te vallen. Heracles rechtte de rug maar had pech in de afronding…

Al na 10 minuten konden de rooie voetjes van de vloer. De Almelose BVO stond verschrikkelijk te slapen. Een vrije trap op ongevaarlijke afstand werd door de pony’s vliegensvlug breed getikt op Celina. Zijn voorzet kon bij de tweede paal vogeltjevrij binnen worden gekopt door verdediger Andersen. Zelfs Brammetje kon er niks aan doen.

Met die vroege achterstand en het spel dat de zwart-witten in de eerste 45 minuten lieten zien leek de wedstrijd al bijna weer af te koersen op een potje à la vorig jaar. De beste kans was nog voor Sammy Armenteros, die de bal knap controleerde tussen drie pony’s in. Zijn schot met zijn zwakke rechter was een eitje voor Marsman. 

Oké, ze hebben dan wel weer gewonnen, maar ook het spel van de plaatselijke FC was niet zo denderend hoor. De rooien hadden in de eerste helft wel iedere tweede bal, mede omdat Heracles weer speelde met de ‘meedoen is belangrijker dan winnen’-mentaliteit. Twee kansen had dat gespuis nog voor rust, maar Castro redde (what’s new?) prima op schoten van Seys en Celina. 

Daryl van Mieghem ‘had zijn dag niet zo’ en werd in de rust vervangen door Navratil. Tijdig ingrijpen, je kunt het wel, John! Later liet Johnnie de mondjes weer ouderwets openvallen van verbazing door niet eerst Bruns maar Duarte eraf te halen, waar dan wel weer Vermeij voor in de plaats kwam.

En met die Vermeij in de punt ging het wel wat beter lopen. Sammy ging lekker zwerven aan de rechterkant. FCT bouwde na rust verdedigend een muur waar zelfs Donaldje Trump u tegen zou zeggen, de zwart-witte omsingeling was begonnen. Een paar minuutjes na de thee was Kuwas al dicht bij de 1-1. Ballengraaier Marsman plukte zijn knal uit de bovenhoek.

 Het zat Heracles wat dat betreft ook niet mee. Na 70 minuten had Vermeij de bal binnen kunnen volleyen na een mooi voorzetje van Kuwas, maar (Alle Ballen Op) Vincent raakte bal niet goed. Daarna volgden heel veel ‘net niet’-situaties, waarvan de meeste door Heracles zelf knullig om zeep werden geholpen. Aan de andere kant waren de laaielichters één keer dichtbij de 2-0 toen Ünal op de paal schoot en de rebound net naast ging.

Na 93 minuten blies Makkelie, die overigens raar floot, de boel af. Zonder te imponeren wist FCT toch weer te winnen. Het verschil op de ranglijst tussen beide teams is nu zes punten. Volgende week gelukkig een makkie voor de Heraclieden. Op zaterdagavond om 19.45 uur komt PSV op bezoek in het Polman Stadion.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Heracles verliest met kleine cijfers van 053”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties