Tiende herdenkingsbijeenkomst bij begraafplaats en crematorium

Gisteravond vond er de zogenaamde herdenkingsbijeenkomst van de gemeente Almelo plaats. Bij de met fakkels verlichte begraafplaats ’t Groenedael en het crematorium konden mensen een kaarsje opsteken bij de rustplaatsen van hun familie en geliefden. Allemaal in het kader van de dag waarop de bijeenkomst jaarlijks gehouden wordt: Wereldlichtjesdag.

De editie van gisteren was de tiende. De herdenking werd tien jaar geleden door uitvaartondernemer Erik Korte bedacht. Na een praatje van burgervader Arjen Gerritsen werden gisteren daarom tien witte verlichte ballonnen opgelaten. Overleden kindjes krijgen ieder jaar een speciale plek in de herdenking.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Tiende herdenkingsbijeenkomst bij begraafplaats en crematorium”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties