Piet Talamini overleden

Wie kent hem niet? Piet Talamini van de ijszaak aan de Grotestraat. Gisternacht overleed hij op 82-jarige leeftijd. De geboren Italiaan kwam als klein ventje naar Nederland. Zijn ouders begonnen in Nederland een echte Italiaanse ijssalon. Na de oorlog kwam de familie in Almelo terecht, waar Piet in 1970 de zaak van zijn ouders overnam. In de jaren daarna groeide Talamini uit tot een waar begrip in de Almelose volksmond. Een herseninfarct verslechterde zijn gezondheid in de laatste jaren. 

 

Rust zacht, Piet!

 

(Foto via De Ondernemer)

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Piet Talamini overleden”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties