Kansarm Heracles ten onder in Utrecht

Heracles Almelo heeft vanmiddag het linkerrijtje alweer verlaten. In Utrecht ging de match tegen de plaatselijke FC verloren, waarmee trainert Stegeman een sluw plannetje in duigen zag vallen. Een eigen goal van Te Wierik en een late penalty van Haller bepaalden de eindstand op 2-0.

Gegrepen door de decembersfeer zorgt Johnnie Stegeman voor een bijzonder tactisch idee deze middag. Met 5-3-2 wordt een heuse variant van het ‘kerstboomsysteem’ uit de mouw geschud, zonder succes… Heracles staat direct flink onder druk. Brammetje Castro redt in het eerste kwartier al twee keer op schoten van FC Utrechts Zivkovic. Het is de inleiding van een enorm slechte eerste helft die Heracles op de mat legt. Het kerstboompje staat zo instabiel als wat. Dik verdiend komt Utreg na een half uur voor, hetzij op knullige wijze. De teruggekeerde Mike te Wierik heeft bij een Utrecht-corner zo veel pech dat de bal via zijn rug in eigen doel vliegt. 

Dat het daar tot en met de rust bij blijft mag een klein wonder genoemd worden. De thuisploeg uit de Domstad laat de Almelose BVO alle hoeken van de Galgenwaard zien. Omdat Heracles het vandaag met een voorhoedespeler minder dan normaal probeert wordt er aanvallend nog minder dan niks gecreëerd. Na rust kruipt Heracles uit z’n schulp. Met de wissel Kuwas voor Pröpper wordt er in ieder geval weer overgeschakeld op het oude systeem. Het spelbeeld verandert en de zwart-witten komen zowaar aan aanvallen toe. Tot 20 meter voor het Utrechtse doel gaat dit soms nog aardig, maar daarna ontbreekt het de Heraclieden aan felheid, scherpte en geluk. Een kwartier voor tijd is Heracles het dichtst bij een doelpunt. Vanaf de kop van de zestien neemt Robin Gosens de bal lekker op de slof. Utreg-keeper Jensen en het houtwerk voorkomen een Almelose gelijkmaker. Vlak ervoor was Heracles al goed weggekomen toen de lat spits Haller van de thuisploeg in de weg zat. 

In de 83e minuut is het diezelfde Haller die de wedstrijd beslist. Bij een van de weinige Utrechtse aanvallen uit de tweede helft weet de Fransman een penalty mee te krijgen. Mikey te Wierik is opnieuw de pechvogel en maakt de overtreding. Vanaf elf meter stuurt Haller Castro heel koel de verkeerde kant op. 2-0, finito! Heracles eindigt de wedstrijd met tien man. De tegenvallende Tim Breukers trekt aan de noodrem om de 3-0 te voorkomen en kan vroegtijdig douchen. Deze kaart en bijbehorende schorsing worden in het uitvak met gejuich ontvangen. Aan de ene kant pijnlijk, aan de andere kant logisch: zien we Wout Droste donderdag (Sparta voor de beker) en zondag (PEC Zwolle) dan EINDELIJK weer aan de aftrap verschijnen?

 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Kansarm Heracles ten onder in Utrecht”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties