Geen spektakel, wel drie punten (Heracles – NEC 2-0)

Met een hele belangrijke overwinning heeft Heracles Almelo zich gisteravond weer in het linkerrijtje gemeld. NEC uit Nijmegen, dat van tevoren evenveel punten had als de Almeloërs, werd met 2-0 aan de kant gezet. Lerin Duarte en Samuel Armenteros legden de bal namens Heracles in het netje. 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de vliegramp in Colombia, onder wie een groot deel van de selectie en staf van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense. Spelers van beide teams droegen rouwbanden en ook tijdens de wedstrijd werd er aandacht geschonken aan het ongeluk. In de twaalfde minuut zorgden duizenden supporters met de flitser op hun smartphone voor een zee aan lichtjes op de tribune. ‘#ForcaChape’ viel er te lezen op een spandoek in Vak Q. Al met al een mooi gebaar, waaruit blijkt dat voetbal over de hele wereld zorgt voor kameraadschap.

Dan de wedstrijd. De Almelose BVO had aardig wat goed te maken na het debacle in Alkmaar. Ondanks de inmaakpartij verschenen dezelfde elf spelers aan de aftrap. Heracles begint fel. Al binnen een minuut test Robin Gosens met een kopbal de keeper van NEC, die laat zien wel wakker te zijn. Samuel Armenteros is even later nog niet helemaal wakker. De clubtopscorer wordt door een mooi boogballetje van Duarte één-op-één met ballenvanger Delle gezet, maar laat het leer ongelukkig van zijn voet glippen. Daarna valt er lange tijd niet veel te beleven. De gasten uit Nijmegen melden zich wel een paar keer op de helft van Heracles, om daar vervolgens vooral corners om zeep te helpen. 

Tien minuutjes voor de rust wordt het pas spectaculair als Pröpper de bal bij Lerin Duarte inlevert. De spelmaker draait kort en besluit vanaf de rechter punt van de zestien maar eens uit te halen. Via een NEC-been, de lat en de paal zweeft de bal binnen. Fraaie goal, 1-0! Een minuut later is het aan de andere kant bijna 1-1. Mayi, spits aan Nijmeegse zijde, kopt een voorzet van zijn linksback tegen de verkeerde kant van de paal. 

In de rust betreden Woutje Weghorst, Ramon Zomer en Iliass Bel Hassani het veld. Helaas niet om warm te lopen. Het drietal komt afscheid nemen van de supporters. De ereronde langs de ietwat lege tribunes doet een beetje pijnlijk aan. Gratis tip van de redactie voor Heracles: doe dat soort dingen in het vervolg gewoon vlak voor de aftrap. Vraag maar aan Oussama! Overigens mag een groot compliment gemaakt worden aan de meegereisde supporters van NEC. De twee volle uitvakjes deden goed mee met het eerbetoon aan Chapecoense en trakteerden hun oud-speler Ramon Zomer tijdens zijn afscheidsrondje op een massaal applaus. Hulde!

Wat Johnnie Stegeman tijdens de theepauze in de kleedkamer heeft gezegd zal vast niet neerkomen op ‘Maak het jezelf even lastig, mannen!’ Toch doen zijn spelers dat wel. De zwart-witten zetten ‘m in de achteruit en hebben er blijkbaar geen boodschap aan om het doelsaldo na vorige week even wat op te poetsen. Het enige geluk voor Heracles in een groot deel van de tweede helft is dat NEC vooral pech heeft. Von Haacke laat met een knappe volley voor de tweede keer de aluminium omlijsting van Castro trillen. Andere kleine en grote kansjes worden niet benut door de rood-groen-zwarten. In de eindfase kruipt Heracles eventjes uit z’n schulp. Invaller Navratil is op de brommer en countert richting NEC-doel. Via Bruns komt de bal bij Darri. Zijn schot wordt nog gepakt door Delle, die kansloos is als Armenteros de rebound op aangeven van Navratil binnentikt. 2-0, over en uit. Heracles wint zonder echt indruk te maken.

 

Suus zorgde uiteraard voor een fotografisch staaltje vakwerk:

 

 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Geen spektakel, wel drie punten (Heracles – NEC 2-0)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties