Basic Fit mist Basic inlevingsvermogen

Dani uit Almelo is boos op Basic Fit. En terecht. De 21-jarige meid heeft last van een angststoornis, maar laat zich daardoor het sporten niet ontnemen. Het enige wat ze daarbij ‘extra’ nodig heeft is een begeleider, die haar bij kan staan wanneer het eventueel mis gaat. ‘Dat mag alleen tegen betaling’, zegt het fitnessbedrijf met twee filiaaltjes in Almelo.

Of er naast robots ook nog mensen bij Basic Fit werken is tot op heden nog niet helemaal duidelijk. Dani heeft vaak genoeg aangegeven dat haar begeleider alleen maar naast haar zal staan of zitten om toezicht te houden. Hij/zij zal zelf echt niet gaan sporten. Maar de sportschool heeft enkel dollartekens in de ogen en vindt dat de begeleider, net als iedere andere bezoeker, een volwaardig fitnessabonnement moet hebben. Zo’n tweede lidmaatschap kan Dani niet ophoesten. 

Tot een ieders grote schrik was er opeens toch een vleugje menselijkheid bij Basic Fit te vinden. Als voorlopige oplossing mag Dani drie maanden voor nop sporten. In de tussentijd zal de fitheidstoko op zoek gaan naar ‘een permanente oplossing.’ Het is nu aan jullie, Basic Fit: kom op, kom op, kom op nou!

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Basic Fit mist Basic inlevingsvermogen”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties