ZGT gaat online voor patiënten

Tegenwoordig is voor zo’n beetje alles wel een app bedacht. Zo ver gaan ze nog niet bij het ZGT-hospitaal, maar er wordt wel een ander technologisch hoogstandje uit de mouw geschud. Halverwege 2017 is het voor patiënten van het Almelose en Hengelose filiaal mogelijk om de eigen medische gegevens online in te zien. Daarmee is het ZGT een van de eerste ziekenhuizen in Nederland die dusdanig met de tijd mee gaat.

Het idee achter deze briljante ontdekking is dat de patiënten zelf de touwtjes in handen krijgen wat betreft hun keuzes voor behandelingen. Meekijken = meedenken in dit geval. Toch zitten er nog een paar kleine haakjes en oogjes aan dit plan. Men is er nog niet helemaal uit hoe de toegang tot de ziekeninformatie precies in elkaar gaat steken. Ook van betere communicatie met het naburige MST-hospitaal is in het nieuwe systeem nog geen sprake. En zo als met alles wat tegenwoordig online staat maar helemaal met dit soort privé-informatie verwachten wij een privacy-debat in 3, 2, 1…

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “ZGT gaat online voor patiënten”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties