Opnieuw drie punten voor Heracles

Ook na de vervelende interlandonderbreking is Heracles doorgegaan met winnen. In eigen huis kregen de zwart-witten Go Ahead Eagles met 2-1 op de knietjes. Samuel Armenteros was met twee goals de grote man aan Almelose zijde. In de tweede helft maakte hij daarmee de vroeg 0-1 van Antonia ongedaan.

Hoewel de ploeg uit Deventer lager staat dan Heracles zal het geen makkelijke avond worden. De Deventenaren hadden twee weken geleden namelijk koploper Feyenoord voor het eerst laten verliezen. Ondanks de heersende vogelgriep en ophokplicht verschijnen er elf Eagles aan de aftrap van deze Overijsselse derby. De Almelose BVO trekt in de openingsfase ten aanval. Na een kwartier is de eerste mogelijkheid voor Robin Gosens, die zijn kopbal niet genoeg kracht mee kan geven. Tien seconden en drie rood-gele balcontacten later staat het 0-1. Keeper Zwarthoed gooit de bal naar rechtsback Groenbast, die vanaf de middellijn Antonia vrij voor Castro zet. Het balletje rolt langs de Belg in de lange hoek en de counterende roofvogels staan voor.

De equipe van Johnnie Stegeman hobbelt eerst weer achter de feitjes aan maar heeft gelukkig nog meer dan 70 minuten om de wedstrijd om te draaien. De gelijkmaker is al snel dichtbij als de vrije trap van Brahim Darri op de lat terecht komt. Even later knalt de dribbelaar over. Het loopt nog niet gesmeerd bij Heracles, dat geluk heeft dat Duarte na een elleboog slechts geel krijgt. In de tweede helft moet er dan toch meer gebeuren. Stegeman brengt met Vermeij een extra aanvaller. Toch is het die andere spits, die in de eerste helft niets liet zien, die Heracles bij het handje neemt. Een geweldig schot met de linkerwreef vliegt over Zwarthoed heen de kruising in: 1-1 door Samuel Armenteros. Nadat Hendriks namens de Deventer koeken een goede kans op de 1-2 niet benut is het aan de andere kant wel raak. Onze kale Cubaanse Zweed rent met de bal aan de voet langs drie uitgefladderde Eagletjes, deelt onderweg nog een panna uit en schuift de bal in de linkerhoek. In de laatste vijf minuten vliegen twee harde schoten van Go Ahead over. Heracles flikt het; de drie punten blijven in Almelo! 

Suus legde als vanouds vast wat er op en om het veld gebeurde!

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Opnieuw drie punten voor Heracles”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties