Heracles doet uitstekende zaken in Arnhem

EINDELIJK! Voor het eerst in drie maanden wist Heracles Almelo vanmiddag weer eens te winnen. In de uitwedstrijd in Arnhem bonden de zwart-witten Vitesse aan de zegekar. Van Wolfswinkel bracht de labiele thuisploeg kort na rust nog wel op voorsprong. De Almelose BVO bewees daarna een fraai stukje veerkracht in huis te hebben. Met een grandioze afstandsknal van Brahim Darri en een benutte penalty van Samuel Armenteros werd de wedstrijd omgedraaid, waardoor Heracles met drie verschrikkelijk belangrijke punten de bus instapte.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Het spel dat door beide partijen op de mat werd gelegd deed werkelijk pijn aan de ogen. Darri was de enige die namens zijn ploeg een keer op doel schoot, voor Vitessenaar Nathan gold hetzelfde. Het tempo van de eerste 45 minuten valt het best samen te vatten met de woorden ‘walking football.’ Ook Oranje-kandidaat Brandley Kuwas kon geen potten breken.

In de tweede helft viel er meer te beleven. Na een paar kansen over en weer scoorde Ricky van Wolfswinkel al snel de 1-0 op aangeven van Rashica. Het verdedigende werk van geboren Arnhemmer Robin Pröpper verdiende daarbij absoluut niet de schoonheidsprijs. Gelukkig lieten de elf van Johnnie Stegeman de koppies niet hangen. Vleugelflitser Brahim Darri deed zijn oude club pijn door de bal vanaf een meter of 30 geweldig in de kruising te schieten: 1-1. Een kwartier voor tijd werd het feest helemaal compleet toen Vitesse-kapitein Kashia in zijn eigen zestien Kuwas (are you watching Danny Blind?) neerlegde. Vanaf elf meter schoot Armenteros koeltjes raak. Het geel-zwarte slotoffensief werd door de Heraclieden moeiteloos overleefd. Eindstand: 1-2.

Is dat even lekker?! Door deze onverwachte overwinning klimt Heracles drie plekken op de ranglijst. Laten we hopen dat de weg omhoog nu is ingeslagen. Van de overwinning kan een weekje langer genoten worden. Volgend weekend staat er namelijk weer zo’n oersaaie interlandronde op het programma. Daarna komen de Eagles uit Deventer naar Almelo, en wel op zaterdagavond 19 november.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Heracles doet uitstekende zaken in Arnhem”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties