AZ walst over Heracles heen: 5-1

Vorige week werd er fijn gewonnen, vandaag was het weer eens ouderwets huilen met de pet op. Uit bij AZ vloog Heracles er finaal af. Een offday van jewelste, zullen we maar zeggen. Onder leiding van oud-Heraclieden Iliass en Woutje tikte AZ zich kinderlijk eenvoudig naar een dikke overwinning.

Heracles begint nog niet eens zo slecht in Alkmaar. In de openingsfase golft het spel in ieder geval nog beetje op en neer en is er nog geen sprake van Alkmaars eenrichtingsverkeer. Toch is de voorsprong na vijf minuutjes al voor de thuisploeg. Op aangeven van Ben Rienstra schiet Robert Mühren door de benen van Castro raak. Even later is dé kans op de 1-1 voor Armenteros. De held van vorige week maait veel te wild over. Ook Kuwas en Darri proberen het met een schot van afstand, maar de blaffende Almelose honden weten niet te bijten. Daarop neemt AZ het heft volledig in handen. De 2-0 is nog wel een soort Heracles-goal: Weghorst kopt raak uit een corner van Bel Hassani. Met zijn tweede zorgt Mühren ervoor dat de formatie van Johnnie Stegeman na 26 minuten al voor een kansloze missie staat: 3-0! Met alle geluk van de wereld is dat ook de ruststand, want vlak voor rust schiet een dolle Woutje Weghorst zijn penalty over.

Dat slechte voorbeeld is aan Sammy Armenteros niet besteed. Kort na de thee wordt de spits gevloerd door Ron Beton, waarna hij zelf vanaf elf meter de aansluitingstreffer binnenschiet. Verder dan dat komt de wederopstanding van Heracles niet. De Alkmaarse kazen blijven domineren, maar nemen na hun Europese uitstapje van donderdag een beetje gas terug. Zoals elke week is het natuurlijk ook dankzij Brammetje Castro dat de Almelose BVO niet nog meer tegengoals om de oren krijgt. Pas in de 73e minuut komt de marge van drie goals weer op het scorebord, als Heracles opnieuw open huis houdt achterin. Van dichtbij is  de 4-1 voor AZ-invaller Dos Santos. De elf Heraclieden snakken naar het einde en lopen als kippen zonder kop rond in Alkmaar. In de allerlaatste minuut knalt een andere invaller van AZ, Jahanbakhsh, fraai de 5-1 binnen. Wonder boven wonder is dat de eindstand en daarmee mag Heracles nog niet eens klagen. 10-2 had niet misstaan.

Volgende week thuis tegen NEC, op vrijdag om 20.00 uur. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “AZ walst over Heracles heen: 5-1”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties