En weer wint Heracles niet…

Heracles Almelo en Sparta Rotterdam deelden de punten zaterdagavond. In een onrustig potje voetbal nam Sparta vlak voor rust de leiding. Na de rust draaide de equipe van Johnnie Stegeman de boel om en stond het zomaar 2-1. De Rotterdammers lieten het er niet bij zitten. De gelijkmaker viel alweer snel, waarna keeper Castro in de allerlaatste minuut wederom tot held van de dag uitgroeide: hij stopte de pingel van Verhaar en voorkwam daarmee een nederlaag.

Na de bekerwinst tegen de amateurs van UNA hoopt Heracles de stijgende lijn door te zetten. Tegen Sparta lijkt een overwinning vooraf haalbaar, ondanks de prima seizoensstart van de promovendus uit Rotjeknor. Een blik op de ranglijst (plek 15) maakt het verlangen naar drie punten in Almelo alleen maar groter. In de eerste helft laat de Almelose BVO daar nog niet al te veel van zien. De machine hapert flink. Bij vlagen lijkt het of de geest van Jan de Jonge over het Polman Stadion is neer gestreken: er zit totaal geen idee achter het spel van de zwart-witten. De Kasteelgasten spelen fris en gevaarlijk. Smaakmaker Thomas Verhaar heeft namens ‘es-pe-aa-er-te-aa’ een paar aardige kansen. Aan de andere kant vliegen een schot van Duarte en een mislukte volley van Kuwas naast. Na 40 minuten schiet Bruns de Heraclieden dan toch op voorsprong, na een mooi assist-lobje van Armenteros. Volgens de Glenn Helder-look-a-like grensrechter doet de Wierdenaar dit vanuit buitenspelpositie, dus gaat het feest (ten onrechte!) niet door. Een paar minuutjes later valt de 0-1. Ex-pony El Azzouzi mag de bal van heel dichtbij vogeltjevrij binnen tikken.

Na de thee moet er door Heracles duidelijk uit een ander vaatje getapt worden. Johnnie Stegeman wisselt Pröpper en brengt Robin Gosens binnen de lijnen. De Duitser laat zich gelijk gelden en schiet haast vanaf de achterlijn op de lat. De Almelose jacht op de gelijkmaker is daarmee geopend, terwijl de elf van kunstgrassnuiver Alex Pastoor achterover gaan leunen. Een andere invaller, Brahim Darri, trekt het spul in de 68e minuut inderdaad in evenwicht. De dribbelaar krult een afvallende bal net binnen de zestien geweldig in de kruising. Heracles zet door en lijkt eindelijk eens beloond te worden. Vanuit een flitsende counter, waarin invallers Darri en Gosens een belangrijk aandeel hebben, knalt Brandley Kuwas de 2-1 binnen. Yes! De vreugde is helaas van korte duur. Bij de eerstvolgende Sparta-aanval stapt Timmetje Breukers volledig verkeerd uit. ‘Dankjewel’, zegt Loris Brogno, die de bal in de lange hoek langs Castro schiet. Weg voorsprong, k*tzooi. Uiteindelijk voelt het puntje voor Heracles toch niet als twee punten verlies. Justin Hoogma moet in de allerlaatste minuut aan de noodrem trekken om Stokkers van het scoren af te houden. Thomas Verhaar mag de Kasteelclub dan vanaf elf meter naar de 2-3 schieten. De Spartaan laat zich de kop gek maken door jaloerse ploeggenoot Brogno en Sammy Armenteros. Superbelg Castro plukt zijn schot uit de hoek, waarna de wedstrijd direct afgelopen is: 2-2.

Met een puntje schiet Heracles weinig op. De laatste en enige overwinning in de eredivisie dit seizoen was op 14 augustus tegen Willem II, dus het wordt echt hoog tijd dat er weer gewonnen gaat worden. Plek 15 in de stand en negen punten uit elf wedstrijden: het lijkt inmiddels wel definitief duidelijk dat we een totaal ander seizoen hebben dan vorig jaar. Volgende week zondag staat Vitesse-uit op het programma, een wedstrijd die Heracles bijna altijd verliest. Mooie gelegenheid om eens een uitzondering op de regel te maken!

 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “En weer wint Heracles niet…”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties