Dramatisch zwak Heracles ingemaakt door Excelsior

Heracles bleek in speelronde 5 niet opgewassen tegen het nietige Excelsior. Een vreselijk slechte eerste helft op Woudestein werd de Almelose BVO fataal. In de tweede helft deed Vermeij met zijn eerste goal voor Heracles nog iets terug. Verder was het vooral een avond om heel snel te vergeten.

Al na 27 seconden 0pent Excelsior de score. Het eerste balletje diep na de aftrap brengt de thuisploeg in kansrijke positie. Hasselbaink zet de rechtsback van de Rotterdammers, Khalid Karami, alleen voor Castro. Het backje blijft koel en maakt er al direct 1-0 van. Directe tegenstander Darri en de tien andere Almelose slaaptabletjes staan erbij en kijken ernaar. De waardeloze wedstrijdinstelling van de Heraclieden gaat van kwaad tot erger.

Excelsior zakt na de flitsende openingsfase eerst nog iets in, maar gaat daarna over tot het geven van voetballes. Nog binnen de 20 minuten zet aanvoerder Koolwijk  de 2-0 op het bord met een geweldige knal in de kruising. Een van de tropische verassingen voorin bij de Kralingers, de heer Ribeiro, maakt het feest voor de Rotterdamse gastheren compleet na slechts 22 minuten voetballen: Excelsior 3, Heracles 0. De ploeg van een inmiddels woedende Johnnie Stegeman scoort een dikke vette onvoldoende. Pas in de 41e minuut (!) ondernemen de zwart-witten een eerste doelpoging: Vermeij schiet een matig balletje in de handen van Excelsior-keeper Muyters.

Na de thee komt Heracles ietsjes beter voor de dag. Stegeman wisselt Dario en Navratil  voor Kuwas en good old Mark-Jan Fledderus. De laatstgenoemde neemt het vijandelijke doel direct na rust vanuit een vrije trap goed onder vuur, maar keepertje Muyters is goed bij de les. Een klein oplevinkje van Heracles lijkt aanstaande. In de 66e minuut is er zelfs een aansluitingstreffer. Vincent Vermeij maakt zijn eerste goal in Almelose dienst. Een rebound na een levensgrote kans voor Kuwas wordt door de lange spits binnengefrommeld. Het uitvak blijft achter de zwart-witten staan en zingt Samuel Armenteros toe. De verloren zoon wordt door Stegeman ingebracht voor de slotfase, maar ook hij kan Heracles vandaag niet aan de punten helpen. Speldenprikjes van Fledderus (kopbal) en Darri (over) zijn verder de enige wapenfeiten. De elf uit Rotjeknor vinden het wel prima, rekken wat tijd en teren lekker op hun puike eerste helft. Het blijft bij 3-1.

Volgende week zondag om 16.45 uur moeten alle neuzen weer dezelfde kant op staan. Het Ajax van Peter en Hendrie komt dan langs in het Polman Stadion.

 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Dramatisch zwak Heracles ingemaakt door Excelsior”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties