Ajax eet Heracles de kaas van het brood: 0-2

In de eerste versie van ‘The Battle of the Greek’ van dit seizoen heeft Heracles Almelo zondagmiddag geen potten kunnen breken. De Almelose BVO liet onder aanvoering van basisklanten Armenteros en Duarte best leuke dingen zien, maar het Ajax van Bosz en Krüzen speelde het potje professioneel uit. De doelpuntenmakers aan Amsterdamse zijde waren Klaassen en Gudelj.

De zwart-witten maken in de eerste helft een veel betere indruk dan vorige week tegen Excelsior. Grote kansen worden er helaas niet gecreëerd. Vooral Lerin Duarte laat zich in de beginfase zien. Zijn afstandsschot wordt door Ajax-doelmannetje Onana uit de hoek geplukt. Na klein kwartiertje verdienen de Almeloërs eigenlijk een penal als Dijks de bal met de hand aanraakt. Fluitist Gözübüyük laat echter doorspelen. Aan de andere kant komen de gasten uit Amsterdam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Brammetje Castro, maar zonder resultaat. Met 0-0 op het scorebord wordt er gerust.

Direct na de pauze is Heracles’ grootste kans van de wedstrijd voor Samuel Armenteros. Een voorzet van Van Mieghem wordt door de Cubaanse Zweed op het Ajax doel geschoten. Sta-in-de-weg Onana kan een voorsprong voor Heracles voorkomen. Daarna grijpen de hoofdstedeling het initiatief. Daarvoor wordt er door Bosz eerst gewisseld. Ex-pony Ziyech, die deze middag niet imponeert, wordt er na een uurtje af gehaald. Twee minuten later komt Ajax op 0-1. Vanuit een Ajax-voorzet legt Tim Breukers de bal heel ongelukkig panklaar voor Davy Klaassen. De kapitein van de rood-witten verschalkt Castro in de lange hoek. Een kwartier voor tijd schiet Nemanja Gudelj de 0-2 binnen: game over.

Heracles liet redelijk voetbal zien tegen Ajax, maar was niet in staat om het de Amsterdammers echt moeilijk te maken. Woensdag spelen de Heraclieden voor de KNVB-beker om 20.00 uur uit bij Excelsior Maassluis. Drie dagen later, op zaterdag, staat er nog een uitwedstrijdje op de kalender: in Groningen neemt de Almelose BVO het om 18.30 uur op tegen de plaatselijke FC.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Ajax eet Heracles de kaas van het brood: 0-2”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties