Heracles start met puntendeling (Roda JC – Heracles 1-1)

Net als vorig jaar is Heracles er ook dit jaar niet in geslaagd om de eerste pot van de nieuwe Eredivisiejaargang om te zetten in winst. In Noord-België speelden de Heraclieden met 1-1 gelijk tegen Roda JC. Jaroslav Navratil opende de score, maar Adil Auassar zette de Koempels op gelijke hoogte.

De gastheren traden aan met een vreemdelingenlegioen. De debuterende trainer Anastasiou gooide direct een blik nieuwelingen op de mat. De Almelose BVO sprankelde niet bepaald, maar was gedurende het eerste bedrijf de bovenliggende partij. Vooral dankzij het zwakke optreden van de geelhemden. Iliass Bel Hassani, Brahim Darri en Navratil waren namens Heracles in aanvallend opzicht actief.

Navratil komt zelfs tot tweemaal toe in een kansrijke positie. De eerste mogelijkheid verprutst de vleugelspeler, maar na defensief gerommel schiet de Tsjech de tweede keer wel raak, 0-1. Brouwers moddert wat aan en de aanvaller profiteert door fel raak te schieten. Ballenvanger Castro zag alles van een meter of tachtig aan. Zelf kreeg de Vlaming geen donder te doen.

Ook na rust lijkt Heracles de wedstrijd geheel in de klauwen te hebben, met matig voetbal blijven de Almeloërs fier overeind. Ook in het tweede deel van het treffen krijgt Navratil een behoorlijke mogelijkheid. Na een steekbal van Bel Hassani schiet de rechtsvoor erg wild over het doel van de Limburgse goalie. Als antwoord hierop waarschuwt Auassar  de heren van Stegeman met een schot dat uiteen spat op de staander.

Na dik zeventig minuten op de klok komen de Koempels plots langs zij. Nieuweling, hoe kan het ook anders, Auassar acteert een prima spits, schermt de bal af, speelt zijn directe tegenstanders uit en schiet raak, 1-1. Het kantelpunt van de pot. Roda voetbalt nog steeds niet best, maar toont veel meer arbeid. Het matte spel van de zwart-witten wordt al snel dof en het laatste kwartier tegenhouden en op de tegenstoot speculeren is hetgeen dat rest. Het kortstondige Europese avontuur levert de Heraclieden geen volgende ronde op, blijkbaar wel zware beentjes.

De 1-1 eindstand is al met al een uitslag waar beide teams mee moeten kunnen leven. Het Almelose voetbal moet absoluut beter, dat moeten de heren voetballers volgende week zondag om half een in de Almelose voetbaltempel op de mat gooien. Dan is Willem II de tegenstander.

 

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Heracles start met puntendeling (Roda JC – Heracles 1-1)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares