Almelo ontwaakt uit #Europesedroom: FC Arouca – Heracles 0-0

Na de 1-1 van vorige week wist Heracles wat het in Portugal te doen stond: minimaal één keer scoren en niet verliezen. Slechts dat laatste lukte. Onder toeziend oog van ruim 900 meegereisde Heracles-fans, onder wie 58 zeer dappere busreizigers, legden de elf in het zwart-wit een bijzonder futloze partij op de mat. Heracles haalde in Arouca geen minuut het niveau dat het kan halen en trok daarmee over twee wedstrijden aan het kortste eind. En dat is heel, heel, heel erg zuur, zeker tegen een ploeg met minder kwaliteit.

Het begin van de wedstrijd verloopt stroef voor Heracles. FC Arouca speelt de gehele eerste helft aanvallender en beter dan een week geleden in Almelo. Al na vijf minuten neemt Zequinha het doel van Bram Castro onder vuur. De inzet vliegt net over, maar Heracles is gewaarschuwd. Met die waarschuwing doen de Heraclieden echter niet veel. Het team speelt ontzettend slordig: passen over een paar meter gaan vaak al mis en ook in verdedigend opzicht is Heracles voortdurend een stap te laat. Aanvallend wordt er helemaal niets gecreëerd in het eerste bedrijf. Creatieveling Ilias Bel Hassani zit niet in de wedstrijd en lijkt met zijn koppie niet in Portugal maar in Italië of Turkije te zijn. De ploeg van John Stegeman mag van geluk spreken dat er met een 0-0 stand gerust wordt, want na een half uur spelen had FC Arouca eigenlijk op 1-0 moeten komen. Spits Walter Gonzalez kan binnen de zestien vogelvrij aannemen als Pelupessy, Zomer én Te Wierik hem over het hoofd zien. De Paraguayaan knalt hem gelukkig te wild over het doel.

Ramon Zomer blijft in de rust achter in de kleedkamer en wordt vervangen door Justin Hoogma. Heracles’ spel en vechtlust zijn in de tweede helft nog steeds niet zo best, maar de ploeg komt er wel iets meer aan te pas dan in de eerste 45 minuten. De zwart-witten zetten eindelijk druk naar voren en voetballen meer op de helft van de tegenstander. In de 50e minuut komt de grootste kans van de wedstrijd hieruit voort. Een voorzet van Navratil vanaf rechts wordt door Gladon knap doorgekopt op Brandley Kuwas. Hij bedenkt zich niet en neemt de bal vol op de slof. Arouca-keepertje Bracalli tikt de bal uit zijn doel, nog steeds 0-0.

Dichterbij een goal komt Heracles daarna niet meer. De Portugezen kruipen lekker met de kont tegen de eigen goal, gokken het op een countertje en doen er alles aan om de nul te houden. Zoals we van Portugezen gewend zijn komen daar ook de nodige overtredingen bij kijken. De scheidsrechter van dienst, een Zwitserse kaartenstrooier van de bovenste plank, deelt maar liefst elf kaarten uit (waarvan vijf aan Heracles-spelers). Net als vorige week doen de Heraclieden zichzelf vooral tekort. Er wordt te veel onnodig balverlies geleden. Keer op keer loopt een poging tot aanvallen vast op de Portugese defensieve muur en, erger nog, zodra er een klein kansje gecreëerd kan worden helpen de zwart-witten die mogelijkheid zelf om zeep. Ook de invallers Van Mieghem (voor Kuwas) en Pröpper (voor Bruns) kunnen geen potten breken. Castro redt nog een paar keer goed bij uitbraken van Arouca. Het klokje tikt ondertussen rap door en na 96 minuten klinkt het laatste fluitsignaal: een bloedeloze 0-0 en doei #Europesedroom.

Moraal van het verhaal? Over twee wedstrijden had Heracles makkelijk kunnen en moeten winnen van FC Arouca. Vooral in de thuiswedstrijd had de klus al lang en breed geklaard moeten worden. De geel-blauwen hebben aan een verdwaalde voorzet in Almelo genoeg om vanmiddag weer de UEFA-lotingskoker in te gaan. Het is ongelofelijk jammer maar het is niet anders. Bijna 1000 Heracles-supporters zijn een unieke ervaring rijker. In Porto en in Arouca hebben zij Heracles op positieve wijze op de kaart gezet door er een gezellig feest van te maken, waarvoor hulde. Voor de selectie is het zaak om zich na een fikse baaldag weer te herpakken. Zondag met de kop omhoog en de borst vooruit naar Kerkrade (bijna net zo ver weg als Arouca) om de Europese kater in de Eredivisie weg te spoelen. Om 16.45 uur is Roda JC de tegenstander.

Foto’s van meegereisde supporters:

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

1 reactie op “Almelo ontwaakt uit #Europesedroom: FC Arouca – Heracles 0-0”

  1. huupiehupvakp schreef:

    Zoooooo jammer. Was graag naar Griekenland gegaan. Was verdiend maar Europese regels gelden, en die hebben we nu ervaren.

    Maar nu weer matchday!

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares