UEFA legt de Europese natte droom droog

De hoge meneren van de UEFA zijn nogal streng van aard. Vuurwerk en een pot échte pils zijn verboden, ook is een sfeervol stavak uit den boze. Om deel te mogen nemen aan het Europese circus, moet Heracles voldoen aan de regeltjes van de Europese voetbalbazen. Dus de Almelose BVO voert deze maar in.

Welke gevolgen heeft dat voor de Almelose paupers in de voetbaltempel? Het goede nieuws is dat pils volop te krijgen zal zijn, het slechte nieuws is dat er geen alcohol inzit. Er mag geen drank worden verkocht. Ook moet u niet schrikken als u commissaris Rex met een veldwachter bij het stadion aantreft. Dit zijn vuurwerkhonden die enig knal- en siervuurwerk moeten voorkomen.

Daarnaast is vak Q voorzien van stoeltjes. De zeteltjes zijn niet genummerd, dus als u in Q hoort, mag u uw zitvlees op een willekeurige plek neer plempen. Tenzij hier een andere toeschouwer zit, uiteraard. Voetballende kroost na het laatste fluitsignaal mag bij de Europese potjes ook niet. Niet omdat de kinders dan allang in bed moeten liggen, maar wegens ‘veiligheidsvoorschriften’. Gelukkig mag Heracles wel met elf man starten en mag de voetbaltempel ook tot de nok toe vol.

De verscherpte regeltjes op een rij:

  • Uitsluitend alcoholvrij bier op reguliere tribunes (eigen drank is uiteraard ook verboden)
  • Geen voetbal op het veld na afloop van de wedstrijd
  • Vak Q is voorzien van stoelen
  • Niet toegestaan direct achter of op de boarding plaats te nemen
  • Houd trapopgangen en looppaden vrij
  • Houd rekening met inzet vuurwerkhonden

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “UEFA legt de Europese natte droom droog”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties