Buschauffeur mishandeld en bedreigd

Vandaag kwam op het Almelose veldwachtersbureau een buschauffeur aangifte doen. De beste man had gisteren een uiterst onplezierige dienst gedraaid, waarbij hem het leven flink zuur werd gemaakt door passagier aan boord van zijn bus. Omdat van deze passagier, die verdacht wordt van mishandeling en bedreiging, nog ieder spoor ontbreekt vragen de veldwachters of getuigen van de heftige busrit zich willen melden…

En dat vragen de veldwachters niet zomaar. Wat is er dan precies gebeurd? Gisteren, maandag 27 juni, reed de buschauffeur in kwestie zijn rondjes in zijn rooie Syntus bolide op lijn 22 (Windmolenbroek – Station). Rond 14.45 uur wilde een busreiziger, naar verluidt een jongeman van rond de 25 jaren oud met een getint uiterlijk, uitstappen bij de halte Vogelweide. Bij deze halte stapte toevallig een bekende van de uitstappende muiter de bus in. De twee begonnen in de bus een leuk gesprekje met elkaar: iets waar meneer de chauffeur niet al te lang op kon wachten. Hij wilde natuurlijk niet dat hij flinke vertraging op zijn trajectje zou oplopen (en terecht). Dit zou reizigers bij de volgende haltes op de route alleen maar meer kans geven om volgens goed Nederlands gebruik te gaan zeiken over ’s lands openbaar vervoer. Het Syntusmannetje vroeg daarom aan de uitstappende passagier of deze nou eigenlijk nog van plan was om uit te stappen en liet de bus alvast weer zachtjes rijden. Daar bleek het lichtontvlambare figuur niet van gediend.

Hij stapte op de chauffeur af en onder de klanken van enkele beledigingen en bedreigingen richting de bestuurder gaf hij deze een klap in het gezicht. Bij de bushalte bij het ZGT-hospitaal verliet het agressieve mannetje de bus. Over hem is tot nu toe dus nog weinig bekend maar de veldwachters hopen en verwachten dat hier gauw verandering in komt. Zoals iedere lijnbus was ook deze bus uitgerust met beveiligingscamera’s: als de verdachte zich niet snel meldt zullen beelden van het incident geopenbaard worden. Ook kunnen getuigen van het voorval zich melden bij de veldwachters via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Buschauffeur mishandeld en bedreigd”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties