Remise Heracles genoeg voor play-offs

Fuck off, play-offs? Nee, welkom! Heracles heeft zich door de 1-1 tegen ADO Den Haag geplaatst voor de play-offs. Duplan veegde de bal op fraaie wijze in de kruising, maar de ingevallen Gladon joeg eveneens op verrukkelijke wijze de bal in het net. Met de 1-1 eindstand en de daarbij horende puntendeling als resultaat.

Ondanks dat ADO Wang Haag niet meer voor de knikkers speelt, zijn het de bezoekers die goed beginnen met aanvallende intenties. Kevin Jansen mag na een kleine vier minuten op doel kneuren, maar schuift de bal voorlangs. De zwart-witten zijn gewaarschuwd, ADO geeft het vandaag niet cadeau.

Met een kwartier in benen deelt de Ivoriaan Kanon een lompe schop uit ten opzichte van Woutje Weghorst. Onnodig aan de zijlijn. Maar deze uitvoering van een Afrikaans hakmes wordt niet bestraft. Weghorst lijkt de strijd te moeten staken. Lijkt, want de midvoor verbijt zich en hobbelt weer tussen de krijtstrepen. De onbezonnen uitschakeltactiek van Kanon helpt vooralsnog niet.

De openingsfase is duidelijk voor de Hagenaars, maar na een half uur rijgt Heracles de mogelijkheden ineens aaneen. Eerst verzendt Navratil en later Gosens een voorzet naar de diepgaande Bel Hassani. De nummer acht krijgt het hoofd beide keren niet lekker tegen het speeltuig en ‘Hakkie’ Hansen raapt de bal twee keer op.

Ondanks dat Gosens met ‘het verkeerde been aan de verkeerde kant’ staat opgesteld, slingert de gelegenheidsrechtsachter met grote regelmaat een dreigende voorzet in de groen-gele zestien. Het blijkt een aardig werkend recept. De grootste kans die hieruit voortvloeit gaat aan drie Heraclieden voorbij. Bruns beroerd de bal lichtjes na een uiterste inspanning deze op doel te krijgen, hierdoor kan Weghorst niets noemenswaardig uitvoeren en schiet de kans door naar Van Ooijen. De linksvoor jaagt een hoopvolle situatie vak K in.

Diezelfde Van Ooijen krijgt vlak voor rust dé ultieme kans om met een voorsprong het kleedlokaal te betreden. Gino Bosz verstuurt een prachtpass -die tevens keurig op maat is- en zet de linkerspits oog in oog met Hansen. De controle van Van Ooijen is prima, maar een afronding komt er niet. De Deense goalie kan de bal oprapen.

Waar de eerste 45 minuten nog leuk waren met veel mogelijkheden, dondert het tweede bedrijf behoorlijk ineen. Tien minuten na de hervatting moet zelfs een supporter worden gewekt. ADO tracht op het doel van Castro te vuren, maar vindt het hoofd van een ongelukkige supporter. Ook de fans staan weer op scherp.

Als de Almelose BVO de bal na een uur niet echt weg kan werken, krijgt Kanon een vrije vuurkans. De Ivoriaan schiet diagonaal in en vindt Castro. Amper tien minuten later moet Castro wel vissen. Giovanni Korte legt de bal panklaar voor Édouard Duplan. De Fransoos veegt de bal van randje zestien strak in het kruis, 0-1.

John Stegeman kan niet anders dan alles of niets spelen. Bij winst zijn de play-offs een zekerheid, bij verlies allerminst. De hoofdtrainer gooit Paul Gladon erbij ten koste van Bel Hassani. Drie minuten voor tijd lijkt dat het gouden ei te zijn waar Stegeman op broedde.  Zomer kopt een lange pass door op de ingevallen spits die vervolgens met de borst controleert, draait en heerlijk tegen de touwen volleyt. Paul Gladon, 1-1.

Een ogenschijnlijk teleurstellend resultaat. Ogenschijnlijk, want dat ene puntje blijkt genoeg voor de play-offs. Het knock-outsysteem waar de winnaar een felbegeerd Europa Leauge-ticket in de grijpgrage handjes krijgt. Dikke vette hulde. Een kers op de verrukkelijke taart die de Heraclieden dit jaar hebben gebakken. De taart die misschien verorbert wordt tijdens de bekroning van het seizoen; het behalen van dat Europese startbewijs. Maar volgende week eerst nog de laatste reguliere pot in Grunn.

Uiteraard was Suus met de plaatjesschieter in de Almelose voetbaltempel present en legde de middag haarfijn vast.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Remise Heracles genoeg voor play-offs”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares