Indrukwekkend afscheid Marno Bosch

Een prachtig afscheid voor de veel te vroeg overleden Marno Bosch. Erg clichématig, maar andere woorden zijn er even niet te vinden. Exact een week geleden liet Marno het leven bij zijn Oranje Nassau. Hoe of wat exact moet nog bekend worden, maar daar ging het vandaag even niet om. Marno een afscheid geven dat hij verdiend heeft. Een afscheid bij zijn ON.

De zwarte lijkwagen rolt langs het Polman Stadion door een haag van Heracles-spelers. Een haag die door onder andere ploegmaten voltooid wordt. Enkele lieden ontbranden een fakkel, om de laatste entree van Marno bij ON extra mooi te maken. Allen gekleed in een hagelwit overhemd.

Een teddybeer die het shirt van ON aanheeft vertolkt Marno, de grote knuffelbeer. De beer gaat voorop in de stoet die gevormd is door vrienden en voetbalmaten. Een prachtige taak die je als boezemvriend liever niet uitvoert, rust op de schouders van Marno’s beste kameraden: het dragen van de kist naar de middenstip van het hoofdveld. De plek waar ondertussen honderden mensen zich hebben verzameld en  het grootse afscheid plaatsvindt.

Mooie woorden worden gesproken door vrienden. Een laatste groet. Je beste vriend voor het laatst toespreken, ga er maar aan staan. Dik respect. Als de treffende woorden zijn gedeeld, is er voor iedereen de mogelijkheid om voor de laatste keer langs de kist te gaan. Het lichaam van de 22-jarige dat zojuist door zijn ploegmaten van het veld is gedragen. Voetbal verbindt, zoveel is vandaag wederom duidelijk.

In het clubgebouw nemen de mensen hun laatste afscheid. De tranen biggelen bij menigeen over het gelaat. Een groot verlies is geleden, veel te vroeg. Het eerder gedraaide lied van André Hazes lijkt een blauwdruk van deze situatie.

Jij wordt nooit vergeten vriend
Ja bedankt, het was te kort, dat vergeet ik niet
Iedereen hield van jou, dat stilt mijn verdriet
Ja bedankt, het was te kort, dat vergeet ik niet
Iedereen hield van jou, dat stilt mijn verdriet

Namens de gehele HNDB-redactie: heel veel sterkte aan alle nabestaanden.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

1 reactie op “Indrukwekkend afscheid Marno Bosch”

  1. De Makke schreef:

    Mooi eerbetoon respect!!!

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties