Heracles verliest opnieuw in Grunn (FC Groningen – Heracles 2-1)

De eerste play-offwedstrijd is met dezelfde uitslag geëindigd als de laatste competitiematch, 2-1. Heracles wist net zoals vier dagen ervoor niet te winnen. Woutje Weghorst poetst de enige treffer (kopbal Hans Hateboer) vlak voor het rustmoment nog even weg, 1-1. Na rust is het -net als afgelopen zondag- Lindgren die alweer voor de Grunningers scoort, 2-1. Geen hopeloze uitslag.

De gastheren beginnen vlammend in hun Groene Kathedraal. De poeier van Rúsnak is daarvan het bewijs, Bram Castro keert de poging in een reflex. Toch blijft de openingstreffer niet lang uit. Midvoor Sørloth is balvast en houdt het overzicht, de spits bereikt de flank vanwaar Idrissi de bal met een panklare voorzet op het hoofd van Hans Hateboer aflevert. De rechtsachter staat in de zwart-witte zestien vogelvrij tussen drie Heraclieden. Geen van de drie komt op het idee om daadkrachtig in te grijpen, 1-0.

Stegemans heren trachten snel te antwoorden. Met een krap kwartier op het uurwerk zet Weghorst doelwachter Padt aan het werk. De diepe spits kopt een hoektrap knalhard op het groen-witte doel. Helaas staat Padt op de juiste plek om het gevaar te smoren. Het dreigende moment laat in ieder geval zien dat de Heraclieden nog springlevend zijn.

Als de evenwichtige pot bijna aan het rustkwartier toe is, hebben de gastheren het rustsignaal kennelijk al gehoord. Mike Te Wierik peert nog even een bal naar de voorwaartsen. Iets in de trant van: ‘zoek het maar uit, maar ik hoef die bal hier nu niet’. De Groningers reageren daarop met een knap staaltje schijnverdedigen. De nietige Navratil kopt de stuiterbal sluw door op de diepgaande Weghorst die vervolgens beheerst onder de doelwachter doorschuift, 1-1. De goal die letterlijk uit de lucht komt vallen.

Het eerste gevaar na rust is direct een geldige bingo voor de noorderlingen. Een hoektrap lijkt door ondoortastendheid van beide partijen slechts voor de statistieken. Totdat Rasmus Lindgren zich laat gelden: oplettend vliegt de verdediger door de lucht om raak te koppen. De Zweedse kapitein scoorde bijna nooit voor zijn broodheer, maar binnen één week is het al zijn derde tegen Heracles, 2-1.

En weer komt Heracles direct met een kans op de proppen. Bruns jaagt fel door en verovert de bal, die hij vervolgens keurig naar Navratil verzendt. De Tsjechische aanvaller helpt de dot van een kans echter om zee. Zijn doelpoging is niets waard als de bal op het torso van Padt stuit. De Heraclieden zijn gebrand op een mooie uitslag. Als Van Ooijen het slappe uitverdedigen onderschept, stormen vier Heraclieden richting de Groningse goalie. Van Ooijen gaat voor eigen succes en schiet wild naast. Iets waar de Heraclieden zich enorm over opwinden. Het had de gelijkmaker moeten zijn.

Als Ramon Zomer een gevoelige voorzet van Darri niet in het doel weet te krijgen, is het duidelijk: Almelo moet voortborduren op een 2-1 verlies. An sich geen slecht resultaat, gezien de gemaakte uitgoal. In de play-offs hanteert de KNVB de Europese regeling qua uittreffers. Allicht had er een mooier resultaat ingezeten.

De meegereisde supporters boekten wel een prachtig resultaat. De vorige week onverwachts overleden Marno Bosch werd met een smaakvol doek keurig herdacht. Respect en een dikke hulde voor de makers hiervan!

Zondag wacht het derde treffen met de Groningse voetballers in een week tijd. Om 12.30 uur trappen de formaties in de Almelose voetbaltempel af. Is driemaal dan ook echt scheepsrecht? We zullen zien.

 

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Heracles verliest opnieuw in Grunn (FC Groningen – Heracles 2-1)”

Geef een reactie

Reclame

Nieuwste reacties