Heracles verliest in slotronde (FC Groningen – Heracles 2-1)

In de laatste reguliere ronde van het seizoen 2015/2016 is Heracles er niet in geslaagd punten te pakken. In het hoge Noorden was Groningen op de warme Moederdag met 2-1 te sterk. Rasmus Lindgren scoort amper voor de Groningers, maar prikte er tegen de Almelose BVO twee binnen. Namens de Heraclieden deed Iliass Bel Hassani nog wat terug.

Voordat de match aanvangt is al duidelijk dat er voor Heracles niet al te veel op het spel staat. Zeg maar gerust niets. De zwart-witten zijn al verzekerd van de play-offs en directe plaatsing voor Europa is ook al onbereikbaar. In alle rust een lekker potje ballen in de lentezon, dat lijkt het devies. 

Pas na een dik half uur speeltijd, ontstaan de eerste dreigende momenten. Als Castro en Droste onvoldoende communiceren, kopt de rechtsachter enigszins in paniek de bal vlak voor de ballenvanger weg. Het Groningse publiek gaat erachter staan. Toch is de eerste kans voor Heracles. Aan de rechterzijde haalt Navratil de achterlijn en trekt de bal voor. Aanvoerder Bruns -omdat Fledderus afwezig is- heeft te veel tijd nodig om een noemenswaardige doelpoging te fabriceren.

Arbiter Vink probeert met een extra ingelaste drinkpauze een soort rust te creëren waarna beide ploegen met frisse moed het treffen moeten hervatten. Tevergeefs, blijkt. Het is duidelijk dat Heracles niet koste wat het kost hoeft. Dan maar door naar de échte pauze, een bakkie treksel weghalzen.

De thee heeft een positief effect op de gastheren die zichtbaar feller uit de kleedlokalen komen. Ruim vijf minuten na de hervatting geeft Burnet een korte corner laag op captain Lindgren, die van een meter of zeven de bal binnenschiet, 1-0. De ‘Groene Kathedraal’ ontploft, ook de Noorderlingen liggen op koers voor de play-offs.

De Almelose formatie komt er niet echt aan te pas, Groningen voelt waarvoor het speelt. Kort na de openingstreffer onderschrijft Jesper Drost dat met een mooie afstandspoging. Bram Castro strekt zich maximaal en zweeft naar de kruising, maar het speeltuig zeilt ternauwernood over de deklat. De groen-witten drukken door.

De poging van Idrissi verwerkt Castro nog tot hoektrap, maar op de daardoor dreigende situatie heeft geen enkele Heraclied een antwoord. Droste laat Lindgren op tweeënhalf meter van zich af staan in de zestien, de ultieme vrijbrief voor de 2-0. De Zweedse verdediger grijpt de kans en duwt de bal over de doellijn, 2-0. Een geheel terechte tussenstand.

Natuurlijk kan Heracles nog steeds voetballen. Plots schakelen de in het zwart gehulden keurig om, een aanval volgens het boekje. Met de steekpass van Bruns op Bel Hassani die koeltjes afrondt als slotstuk, 2-1. Maar de treffer leidt niet tot een zwaar Almelo’s offensief. In de extra tijd volgt de grote kans om de stand gelijk te trekken. Invaller Kada geeft sluw voor op de eveneens ingevallen Weghorst. De midvoor plaatst de bal bij de eerste paal en vindt doelman Padt op de lijn.

Een prachtig seizoen is iets minder in stijl afgesloten. Gelukkig wachten de play-offs nog. Heracles treft wederom de Groningers. Donderdag mogen de Almelose paupers weer naar het Noorden afreizen en zondag zijn de Heraclieden gastheren voor de Groningse formatie. Dan gaat het Heracles pas écht weer om de knikkers.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Heracles verliest in slotronde (FC Groningen – Heracles 2-1)”

Geef een reactie

Reclame

Nieuwste reacties