Heracles naar de finale play-offs (Heracles – FC Groningen 5-1)

Een pot voor de echte smulpapen die optimaal kunnen likkebaarden, zo’n wedstrijd was Heracles – Groningen. De pot die op spectaculaire wijze in 5-1 voor de Almeloërs eindigde. Zomer, Gladon, Weghorst, Darri en Pelupessy troffen doel nadat Rusnak de Groningers op voorsprong had geschoten. Heracles gaat naar de finale van de play-offs waar FC Utrecht de laatste horde zal zijn.

Heracles begint beresterk aan de pot. De Almeloërs presenteren het publiek goed en leuk voetbal. Navratil breekt op rechts door en trekt de bal voor. Via een scrimmage rolt de bal over de achterlijn. Een corner zonder gevaar is het resultaat. Het enige wat Grunn laat zien is een afstandsschot van Albert Rusnák. De middenvelder krult net naast.

De zwart-witten zijn heer en meester in eigen keet. Navratil legt wederom keurig een bal terug, nu op Darri. De vleugelspits schiet met zijn binnenkant van de voet in, maar Sergio Padt reageert met een uitstekende reflex. Het gevaar is daarmee niet geweken. Darri dartelt weer eens op de linkerflank en geeft op Pelupessy, die al vallend, van een meter of zestien op de paal vuurt.

In de 22e minuut volgt het eerbetoon aan Marno Bosch. Alles en iedereen applaudisseert een minuut lang voor Bosch. Het grauwe weer maakt plaats voor zonnestralen. Wederom een mooi gebaar van de Almeloërs aan de te vroeg overleden Marno. Heracles stormt even niet meer, maar behoudt de rust.

Het volgende echte gevaar komt vervolgens pas vlak voor de thee. Eerst van zwart-witte zijde: Weghorst en Bel Hassani frommelen een kans naast het doel. Een hoektrap van Groningen die er kort na komt is code rood. De Leeuw kopt strak in, maar Castro duikt de bal uit de doelmond. Sterk gepareerd door de Vlaming.  

Na rust is het wederom de Almelose BVO die de klok slaat. Goed en verzorgd voetbal voert de boventoon, toch sluipt er een angstig gevoel in het stadion. Een goede actie van Weghorst die aflegt op Bruns geeft de Almelose supporters het goede gevoel. De aanvoerder plaatst de bal in de hoek, maar Padt staat zijn mannetje en redt. Het gevoel dat de Noorderlingen zomaar eens uit het niets kunnen counteren en scoren voort de ondertoon. Na dik een uur voetbal is dat vervelende vermoeden de waarheid. Tibbling voert de Groningse counter aan en legt breed op Rusnák die beheerst diagonaal binnenschuift, 0-1.

Stegeman en co willen pompen. Alles naar voren, twee goals moet Heracles in de reguliere speeltijd nog scoren. En dan ben je er nog niet, de verlengingen resteren dan. Zomer gaat mee naar voren en de ruimte ontstaat achterin. Toch slingert Gosens de bal voor, in de richting de ingevallen Gladon die fraai inkopt. Padt ligt weer in de weg en stuurt de bal met hulp van de paal weer weg.

Als de slotfase zijn intrede doet, brengt Zomer de spanning terug. Uit een voorzet van de rechterzijde kopt de verdediger tegen de touwen, 1-1. De tussenstand over twee potjes is nu 2-3, Heracles leeft weer, het kan nog. Darri geeft voor, weer is het Zomer met een kopbal, nu helaas over. In de blessuretijd is het Gladon met een klasse kopbal die de stand helemaal gelijktrekt, 2-1 (3-3).

In de verlenging is het wederom Heracles dat de touwtjes strak in handen heeft. Kans op kans, maar doelwachter Padt is een sta-in-de-weg. De goalie pakt werkelijk alles. Grote kansen van Gladon en Darri. Als de keeper niet in staat is om te redden, schiet de lat te hulp.

In het tweede bedrijf van de verlenging is het wél zover: Droste passt diep op Gladon die keurig voorgeeft. Midvoor Woutje Weghorst doet wat een echte spits betaamd, binnentikken. De Almelose voetbaltempel explodeert en Woutje springt het harde kern in, 3-1. Maar daar blijft het niet bij. Dartelaar Darri laat zien wat ie kan. Na een solo wacht de buitenspeler bekwaam en laat de bal langs Padt rollen, 4-1.

Als kers op de taart vuurt Joey Pelupessy op fraaie wijze raak. De middenvelder streept de bal in de kruising, dit nadat Larsen de rode prent in ontvangst had genomen. Heracles strijdt verder voor Europees voetbal.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Heracles naar de finale play-offs (Heracles – FC Groningen 5-1)”

Geef een reactie

Reclame

Nieuwste reacties