HERACLES GAAT EUROPA IN (FC Utrecht – Heracles 0-2)

Stegeman en zijn mannen grepen de pen uit de binnenzak. De pen waarmee de Almeloërs geschiedenis schreven in Utrecht. De Domstedelingen voerden 60 minuten lang de boventoon, totdat Bruns de Almelose BVO op 0-1 schoot. Toen de ingevallen Paul Gladon ook nog eens op fraaie wijze voor de 0-2 aantekende, kwam de Europese droom uit. Heracles Almelo gaat Europa in.

Utrecht begint het treffen fel en scoort zelfs. Captain Willem Janssen kopt een vrije bal binnen, maar volgens arbiter Kuipers en kornuiten is dit in buitenspelpositie. De treffer is afgekeurd. Heracles komt er goed mee weg. De ruim 1.000 meegereisde Almelose fans moeten een kwartier lang wachten op het eerste zwart-witte wapenfeit. Bel Hassani vuurt van afstand op het Utrechtse doel, de bal vliegt hoog over.

De eerste echte kans is voor Woutje Weghorst. Bel Hassani stuurt de spits diep, die vervolgens krap aan voorlangs schiet. De twijfelachtige Bednarek krijgt er met alle moeite een voetje tegen. Utrecht heerst, Almelo deelt af toe speldenprikjes uit. De spanning regeert, angst is een slechte raadgever.

Na dik 35 minuten vormt een ogenschijnlijk correcte tackle van Gosens voor flinke ophef. Stegeman wordt verbannen naar de perstribune. De oefenmeester heeft volgens de regelhandhavers een te grote mond. Is het een poging van de trainer om leven in de brouwerij te krijgen? De pot lijkt doodgeslagen.

Met nog zo’n vijf minuten tot aan de rust kneurt Bruns een vrije bal direct op doel. Het speeltuig schiet recht op de Tsjechische doelwachter af. Desondanks heeft de ballenvanger er alle mogelijke moeite mee. Even later is Castro volledig kansloos op een inzet van Ludwig. De middenvelder schiet de bal met een winkelhaakeffect, maar de poging spat uiteen op de lat.

Na de thee gaan de Heraclieden direct voorwaarts. Weghorst gaat in een duel om de bal onderuit in de zestien. Kuipers vindt dat Van der Maarel geen overtreding heeft gemaakt. Toch vindt de kapitein van de thuisploeg dat ie nog even flink moet doen naar Weghorst. De sfeer is opgefokt. Het gaat tenslotte vandaag niet om de gewone knikkers, maar om die dikke, vette bonkers.

De gastheren hebben de wind in de rug en stormen volop. Heracles staat met de rug tegen de muur, geen tegentreffer incasseren is nu even het belangrijkste. Castro tikt een schot van Ludwig net buiten de doelmond. De corner die daarop volgt gaat gepaard met één en al hectiek. De zwart-witte troepen verkeren in zwaar weer, maar echte strijders overleven ook zwaar weer.

In de 68e minuut is daar het verlossende doelpunt. De afvallende bal die uit een hoektrap voortkomt, belandt voor de voeten van Bruns die via Janssen raak schiet, 0-1! De paupers on tour barsten uit hun uithok, ook de spelers worden dol. Op de knieën glijdend vieren de zwarthemden de treffer samen met de meegereisde fans. De missie die het eerste uur zo zwaar en moeilijk leek, lijkt nu ineens veel rooskleuriger.

De Almelose corner die een paar minuten later volgt, is het bewijs van de kentering in de pot. Weghorst kopt goed naar de grond richting de uiterste linkerhoek. Ineens blijkt Bednarek toch aardig te kunnen keepen. de doelwachter weigert de kans tot doelpunt te laten promoveren. De doelpogingen van Gladon en Weghorst die in dezelfde minuut volgen, keert de ballenvanger ook.

Utrecht moet volle kracht vooruit, Heracles niet. De Utrechtse defensie laat defensief gaten vallen. Navratil prikt de bal precies in zo’n gat en Gladon duikt erin. De supersub gaat alleen op Bednarek af en blijft allerkoelst. Paul Gladon schept de bal over de naar de grond gaande keeper heen. Op een uiterst stilistische wijze fabriceert Gladon de 0-2. Niet alleen is alleen de marge naar twee, maar ook is de tweeluik beslist. Heracles gaat Europa in en het feest barst los. Iedereen is dol.

Europa verpaupert deze zomer.

 

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “HERACLES GAAT EUROPA IN (FC Utrecht – Heracles 0-2)”

Geef een reactie

Reclame

Nieuwste reacties