Dodenherdenking Wethouder E. van Dronkelaarplein

Vandaag vieren we, gisteren herdachten we. Zoals ieder jaar vond er in Almelo een officiële herdenking plaats op het Van Dronkelaarplein. Op dit plein staat sinds 1951 het ‘Monument voor de Gevallenen’: een zuil die bestaat uit gedenkplaten met daarop de namen van 400 Almelose oorlogsslachtoffers. Het monument staat er echter ter nagedachtenis van allen die door oorlog om het leven zijn gekomen.

Waar de landelijke schijnwerpers op 4 mei rond 20.00 uur steevast op de Amsterdamse Dam gericht zijn, is het Van Dronkelaarplein jaarlijks het Almelose middelpunt voor het herdenken van mensen die voor onze vrijheid hebben gestreden. Vandaag vieren wij de 71e verjaardag van deze vrijheid.

Suus was gisteren bij de herdenkingsplechtigheden op het Van Dronkelaarsplein aanwezig en legde daarbij de volgende foto’s vast op de gevoelige plaat:

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Dodenherdenking Wethouder E. van Dronkelaarplein”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties