De strijd om Europees voetbal ligt nog open (Heracles – FC Utrecht 1-1)

Heracles is er niet in geslaagd om in de eerste finale van de play-offs te winnen. Thomas Bruns zette de Almelose BVO voor rust nog wel op 1-0, maar niet lang na rust schoot Rico Strieder de gelijkmaker tegen de touwen, 1-1.

De spanning in de Almelose voetbaltempel loopt op. De Europese droom -zoals de BVO het zelf noemt- leeft nog steeds. Een mooi resultaat in eigen huis kan Heracles een flink eind op weg helpen, maar het spel laat de eerste minuten iets geheel anders zien. Beide ploegen springen slordig met het balbezit om en geven elkaar de ruimte op het middenveld. Als Bel Hassani wat laconiek de bal aan de Utrechters verspeelt, is daar direct de kans voor Haller. De Franse spits schiet op de paal, Heracles is gewaarschuwd.

Na gestuntel van de Utrecht-back Troupée kunnen de zwart-witten even uitbreken. Darri pikt de bal slim op en gooit de bal achter de verdediging. De diepgaande Navratil staat zodoende oog in oog met doelman Bednarek, maar de aanvaller werkt de bal naast. De laatste lijn van de Domstedelingen piept en kraakt.

Vijf minuten voor rust onderbreken ze zwart-witten een aanval van de bezoekers. Via Gosens en Bel Hassani krijgt Darri de bal. De vleugelspeler lepelt weer de bal over de verdediging, Navratil gebruikt zijn lichaam goed en Bruns gaat met het speeltuig aan de haal. De aanvoerder stormt op de Tsjechische doelwachter op en schiet niet al te best, maar wel probleemloos binnen, 1-0. Bednarek is bang voor de bal en duikt weg. Bruns en heel Almelo zeggen dank je wel.

Na rust is het Utreg dat aanzet. Vijf minuten naar de hervatting levert dat de mannen van Ten Hag daadwerkelijk wat op. Te Wierik verwerkt een harde voorzet van Amrabat wat schlemielig, waardoor het gevaar aanhoudt. Als de bal via een flipperkastconstructie bij Strieder komt, schiet de Duitser wel raak, 1-1.

De Utrechters trachten de boel te controleren en hebben de wedstrijd redelijk in handen. De Heraclieden doen hun stinkende best, maar slagen er niet in om er voetballend uit te komen. Barazite schiet knap uit de draai op doel. Castro ziet de poging rakelings over zijn deklat zweven. Het is oppassen geblazen voor de Almelose strijders, nog een tegengoal maakt de tweede pot wel heel erg lastig.

Met ‘alles of niets’ kan Stegeman behoorlijk de boot ingaan, maar een  1-1 is ook niet bepaald fraai. Als de klok naar de 85e minuut kruipt, zet Heracles echt aan. Onder andere met de ingevallen supersub Gladon. Bruns herinnert zich het zwakke optreden van Bednarek bij de openingstreffer en vuurt nu van afstand. De doelwachter verwerkt de bal wederom onorthodox, maar keert de poging wel.

Als de Tsjechische goalie een vrije bal half wegslaat, kan Darri vlak voor het eindsignaal de bal nog eens hoog in de zestien pompen. Gladon stuurt de bal met zijn hoofd net naast. Het slotoffensief leidt niet tot een doelpunt, arbiter Vink fluit af.

Het resultaat is niet slecht, maar ook niet florissant. De Utrechters hebben hun uitgoal te pakken, dat betekent dat Heracles minimaal één keer in de Domstad moet scoren. Desondanks kan het nog. In de verte ligt het schitterende startbewijs voor de Europa League te wachten. Zondag, dan spelen Heracles en Utrecht weer om de knikkers. Dan is de grote finale van dit prachtige seizoen.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “De strijd om Europees voetbal ligt nog open (Heracles – FC Utrecht 1-1)”

Geef een reactie

Reclame

Nieuwste reacties