Play-offs Heracles dichterbij door remise (Heracles – Feyenoord 2-2)

Dat Heracles niet bang hoeft te zijn voor de grote jongens is tegen Feyenoord wederom bewezen. De Almelose BVO kwam zelfs tweemaal op voorsprong (Robin Gosens en Woutje Weghorst), maar de Havenstedelingen trokken dat net zo vaak weer recht (Michiel Kramer en Eljero Elia). Tussendoor stopte Bram Castro nog een pingel van oud-Heraclied Marko Vejinovic.

De eerste de beste kans is voor de bezoekers. Na fraai combinatiespel reikt de bal tot aan Toornstra, die de bal in de handen van Castra schuift. De toon is gezet: Feyenoord wil een mooie generale repetitie voor de bekerfinale, Heracles moet er dus op klappen.

Met 10 minuten voetbal in de benen zijn de Heraclieden gevaarlijk. Gosens glijdt net te laat in op een lage voorzet van Navratil. Een minuut later is het wel raak. Hetzelfde duo is wederom gevaarlijk. De Rotterdamse defensie rommelt wat aan en dat geeft de Tsjechische aanvaller de mogelijkheid Gosens in stelling te brengen. De linksvoor twijfelt niet en vuurt keurig raak, 1-0.

Heracles is de eerste 20 minuten feller en heeft het betere van het spel. Toch zijn de gastheren bij vlagen erg slordig in balbezit waardoor de onrust in de ploeg blijft rondzwerven. De Feyenoorders hebben vooral woorden en vooralsnog weinig daden. In deze fase van de pot is Bilal Basacikoglu de enige met een doelpoging, Castro plukt de bal uit de lucht.

Na een kleine 25 minuten voetbal komt Heracles serieus onder druk te staan. Toornstra knalt van afstand op doel, de Vlaamse ballenvanger duikt de bal uit de hoek. Feyenoord neemt langzaamaan de touwtjes in handen. De heren van Stegeman komen er steeds minder uit en raken verstrikt in hun eigen, slordige spel.

Elia dolt Mark-Jan Fledderus aan de linkerkant. De kapitein doet een verwoede poging om de vleugelflitser af te stoppen, maar mist met zijn tackle alles. De Feyenoord-aanvaller haalt keurig de achterlijn en trekt de bal terug op de volledig vrijstaande Kramer. De puntspeler tikt vanaf de pingelstip simpel binnen, 1-1.

De rust komt als geroepen voor de zwart-witte formatie. Castro wordt gedwongen om gestrekt een schot van Van Beek te keren en na enig tikwerk werkt Elia een mogelijkheid ruim over het Heracles-doel. Fluitmeneer Makkelie geeft op het juiste moment het sein voor de thee.

Een kwartier de koppen bij elkaar steken pakt goed uit voor Heracles. De ploeg komt goed uit de kleedhokken. Mike te Wierik is sterk met bal in de vijandige zestien, maar tot een schot komt het niet. De daaropvolgende corner kopt Woutje Weghorst vogeltje vrij binnen. Een uitstekende knik naar de grond laat Vermeer en diens hulptroepen op de lijn kansloos, 2-1.

Als de Almelose fans nog in het feestgedruis verkeren, kent de dienstdoende arbiter nogal Makkelie(k) een penalty toe aan de bezoekers. Te Wierik grijpt vluchtig naar het shirt van Kramer, die op zijn beurt gretig naar de kunstvezels duikt. Oud-Heracles Vejinovic legt aan, maar schiet beroerd in. Castro ligt in de juist richting en keert de uitgelezen mogelijkheid.

Het spelbeeld gaat aardig heen en weer. Geen van beide ploegen slaagt er echt in om rust aan de bal te creëren en de wedstrijden te dicteren. Van Bronckhorsts team is wel gevaarlijker. Tonny Vilhena schiet strak voorlangs het hok van de Almelose goalie. Het is pas crisis als Wout Droste onvergetelijk in de fout gaat. De rechtsback denkt een bal laconiek via het bovenbeen terug te spelen op zijn ballenvanger, maar Elia let op en fietst ertussendoor om de 2-2 binnen te leggen.

In de slotfase komt het gevaar van de zwart-witte strijders, maar aan de absolute scherpte ontbeert het. Bruns geeft na een goede actie de bal achter de ingevallen Van Ooijen en Van Beek kopt een voorzet bijna achter zijn eigen doelman. De Rotterdammers persen er met Dirk Kuyt een volley uit. Deze is een makkelijke prooi voor de goed acterende keeper.

Al met al is een remise de beste uitkomst voor beide ploegen. Heracles had wellicht het betere spel, maar het échte gevaar kwam meer van Feyenoord. Doordat Utrecht thuis verrassend van De Graafschap verloor, is de strijd om de play-offs die kans op een Europa League-ticket bieden spannender dan ooit.

Suus was aanwezig bij de doordeweekse speelronde in de Almelose voetbaltempel en legde dit uiteraard met haar vertrouwde camera vast.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Play-offs Heracles dichterbij door remise (Heracles – Feyenoord 2-2)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares