Heracles en FC Utrecht delen de punten (Heracles-FC Utrecht 1-1)

In een bijna uitverkocht stadion is de subtopper tussen Heracles en FC Utrecht onbeslist geëindigd: 1-1. De Heraclieden hebben de Domstedelingen daarmee niet van plek 5 af kunnen duwen.

De wedstrijd stond voor een deel in het teken van het overlijden van Johan Cruijff. Er was een minuut stilte vooraf en een minuut applaus in de 14e minuut van de wedstrijd. Ook droegen beide teams rouwbanden. Dit alles ter nagedachtenis van de legendarische nummer 14, die Nederland hoogstpersoonlijk op de internationale voetbalkaart zette.

Verder werd er ook nog gevoetbald. Heracles nam in de eerste helft het initiatief. De ploeg van Johnnie Stegeman was enkele keren zeer dichtbij een doelpunt: Zomer en Navratil raakten het houtwerk. De elf uit Utrecht keken in de eerste driekwartier vooral de kat uit de boom. Bij de enige kans van Utrechtse zijde was Castro de grote sta-in-de-weg voor Willem Janssen. Doelpuntloos ging iedereen aan de thee of iets sterkers.

Na de rust was er meer vuurwerk. In de 55e minuut bereikte Castro met een verre uittrap Gosens. De Duitser wist op zijn beurt een fantastische voorzet uit zijn linkerbeen te schudden. Deze werd door de vrijstaande Navratil keihard achter Utrecht-keepertje Ruiter geknald: 1-0. Lang konden de Heraclieden niet van de voorsprong genieten. Drie minuten later was het alweer gelijk. Een voorzet van Barazite, die vanaf de rand van de achterlijn gegeven werd, belandde via een paar klutsende tussenstations bij Ludwig. Op zijn schot had Castro dit keer geen antwoord.

Utreg bleef daarna meer gasgeven dan de zwart-witten. Met name de ingevallen Boymans schopte veel stennis in de Almelose defensie. Het resulteerde uiteindelijk niet in een Utrechtse driepunter. De 1-1 was misschien wel de meest terechte uitslag voor beide ploegen, die ieder een helft domineerden. Volgende week reist Heracles af naar Rotjeknor voor een confrontatie met Excelsior.

Suus en haar camera waren natuurlijk bij de subtopper aanwezig. Dat leverde de volgende fraaie kiekjes op:

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Heracles en FC Utrecht delen de punten (Heracles-FC Utrecht 1-1)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties