Goed Heracles pakt verdiende winst (Excelsior – Heracles 1-3)

De volle buit is wederom binnen voor Heracles. Zonder grootse moeite boekten de Heraclieden een 1-3 winst op Excelsior. Woutje Weghorst (twee keer) en Ramon Zomer lieten een doelpunt aanteken voor de Almelose BVO. Bradley Kuwas prikte met de thee nog in zijn slokdarm de enige Rotterdamse goal binnen. Desondanks wonnen de Almeloërs verdiend met 1-3.

Heracles begint de pot aanzienlijk scherper dan de Kralingers. Woutje Weghorst promoveert een pienter en snel genomen vrije bal van Bruns op fraaie wijze tot een doelpunt. De Almelose BVO leidt al na zes minuten voetbal. Het volgepakte uithok is uitzinnig en heeft overduidelijk zin in de resterende 85 speelminuten.

Onder de bezielende leiding van de luidkeelse uitsupporters golft het spelbeeld heen en weer. De Heraclieden overduidelijk frisser dan de elf van Excelsior. De gastheren slagen er niet echt in gevaarlijk te worden. De eerstvolgende mogelijkheid is wederom voor de Bornse spits in Almelose dienst. De midvoor vuurt met zijn linkerbeen in het zijnet.

Meer dan een aantal vruchteloze vrije trappen komen de zwarthemden niet. Castro plukt de bal uit de lucht en brengt de voorwaartsen in stelling. Jaroslav Navratil laat de kans onbenut, één-op-één met goalie Tom Muyters faalt de Tsjech.

Tien minuten voor de thee is het raak. Via Joey Pelupessy en Iliass Bel Hassani snijdt de bal door de Rotterdamse defensie. Als klap op de vuurpijl schiet Weghorst onberispelijk zijn tweede van de dag tegen de touwen, 0-2.

De Heraclieden zijn duidelijk aan de rust toe. Het gevaar van de havenstedelingen neemt toe. Droste moet zelfs een poging van Van Weert op de lijn keren. Diezelfde spits die even later een scharrelei van het formaat L op zijn hoofd oploopt.

De thee werkt als smeerolie in de motor van Excelsior. De mannen van Stegeman verslikten zich blijkbaar in het trekselnat. De slapende bezoekers laten Excelsior moeiteloos terug in de wedstrijd komen. Kuwas prikt in twee keer raak, 1-2.

Als het uurwerk bijna de 60 minuten aantikt, geraakt Heracles weer enigszins in eigen doen. Een vrije bal van Bruns zweeft richting de kruising, maar Muyters slaat de bal katachtig uit de doelmond. Navratil legt het speeltuig na een korte corner perfect op het hoofd van Zomer klaar. De verdediger kopt keurig tegen de touwen, 1-3. De marge is weer twee doelpunten.

Op een paar mogelijkheden voor de in het wit gehulden na, kabbelt het treffen naar een einde. Onder andere een schitterende Bel Hassani maakt in de slotfase slordige keuzes waardoor de score niet uitgebouwd kan worden. Wie zal er nou echt om zeuren? De drie punten zijn wederom het laadruim van de spelersbus geplempt. Volgende week wacht  een bezoekje de dependance van Chelsea, respectievelijk Vitesse.

 

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Goed Heracles pakt verdiende winst (Excelsior – Heracles 1-3)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares