Arriva spoort niet

De diehard-treinreiziger onder ons zal er vast wel eens ingestapt zijn: het stoptreintje dat vanaf Station Almelo richting Mariënberg boemelt. De spoorlijn Almelo-Mariënberg bestaat al sinds 1906 en in al die 110 jaar is het best handig de rails eens in de zoveel tijd grondig te onderhouden. Zo’n onderhoudsbeurtje staat vanaf aanstaande zaterdag 30 april tot en met zondag 5 juni op de planning van de regionale spoorbazen van Arriva. Niks mis mee.

Arriva denkt mee met haar reizigers. Omdat treinverkeer tijdens de werkzaamheden niet mogelijk is, zet Arriva bussen in in plaats van treinen. Hierdoor kunt u de komende tijd ‘gewoon’ met het openbaar vervoer in Mariënberg en tussenliggende bestemmingen komen.

 

Zoals ook met de treinen het geval is rijden de Arriva-busje niet voor nop. Reizigers moeten daarom ‘gewoon’ inchecken met hun OV-kaart op het perron alvorens ze de bus instappen. Logisch. Op Station Almelo staat de incheckpaal van Arriva echter helemaal achteraan op het perron, zo’n 350 meter verwijderd van de ingang en het busstation waar de bussen vertrekken. Reizigers moeten vanaf 30 april dus eerst 350 meter naar de piepzuil lopen, hun pasje tonen en vervolgens weer het hele eind terug lopen naar de bus.

Voor de gemiddelde sportieve twintiger is dit al een flinke tocht, maar voor personen die in de categorie ‘mindervalide’ vallen is dat simpelweg niet te doen. Wanneer Arriva hierop gewezen wordt, stelt het treintjesbedrijf vastberaden dat inchecken op het perron tot de normaalste gang van zaken behoort. Kortom: Arriva spoort niet!

 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Arriva spoort niet”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares