Palmpaasoptocht 2016

Afgelopen zondag was de Almelose binnenstad weer het decor van een van de weinig tradities die onze stad rijk is: de jaarlijkse Palmpaasoptocht. De 84e editie stond in het teken van het thema ‘back to the roots.’ Voor het eerst in jaren vertrok de stoet namelijk niet vanaf het voormalige stadhuis, maar vanaf het Theaterhotel. Deze plek was in 1926 ook het startpunt van de allereerste editie van de optocht.

Ondanks het gure snertweer kwamen zo’n honderd kinderkes inclusief ouders en hun zelfgemaakte palmpaasstokken naar de stad. Vanaf het Theaterhotel liep de meute langs de Galerij, het Marktplein, de Hagengracht, de Grotestraat en weer terug naar het beginpunt. De Koninklijke Almelose Harmonie zorgde hierbij voor de muzikale begeleiding.

Na de optocht werden er door burgermoeder Jonnie Hermans prijzen uitgereikt voor de beste Almelose (gagel), Twentse (buxus) en alternatieve paasstokken.

Prijswinnaars
Categorie gagel: 1. Justin Sonnenberg, 2. Milan Oude Wesseling, 3. Hyke Niemeyer
Categorie buxus: 1. Familie Van den Brink, 2. Seph Pekman, 3. Xaviera
Categorie alternatief: 1. Luca Niemeyer, 2. Thyme Bolscher, 3. Annemarije Oude Bijvank

Onze Suus was bij dit gebeuren aanwezig en legde de volgende beelden vast op de gevoelige plaat.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Palmpaasoptocht 2016”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares