Laatste basisschool Goossenmaat verdwijnt

Afgelopen zaterdag ontvingen de ouders en verzorgers van de leerlingen van de Hagedoornschool een onaangenaam schrijfsel in de brievenbus. De basisschool kapt er na dit schooljaar mee. De school gaat fuseren met de Kunstmagneetschool en wil met een frisse, nieuwe start van voor af aan beginnen. Echter zijn de papa’s en mama’s daar niet zo blij mee.

De Hagedoornschool is de enige school in de wijk Goossenmaat en die gaat dus verdwijnen. Er komt weliswaar een ‘nieuwe’ school, maar die komt in het onderwijsgebouw waar nu De Kunstmagneet zit. “Vooral de verwachte instroom van nieuwe leerlingen de komende jaren heeft de doorslag gegeven”, verklaart directeur Kramer in een brief aan de ouders en verzorgers.

De ouders van de Hagedoorn-leerlingen zien een verhuizing absoluut niet zitten. Een basisschool in hun eigen wijk is ideaal, een verhuizing naar de Jacob van Campenstraat is dat totaal niet. Het pand in de wijk Beeklust is volgens één van de protesterende ouders klein, vies, donker, in de buurt van drie andere basisscholen en bovenal niet brandveilig. Laatstgenoemde is bij de Hagedoornschool vorig jaar nog allemaal gefikst volgens de regeltjes.

Om hun onvrede te uiten, zijn de ouders van plan een protestmars te lopen. Vrijdagmiddag om half een vertrekt deze vanaf de Hagedoornschool en eindigt bij de Kunstmagneet.

Is het de aantrekkingskracht van de Kunstmagneet op de Hagedoorn? Die aantrekkingskracht is bij de ouders die hun kinderen naar de Hagedoorn brengen vanaf het eerste moment al afstotingskracht.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Laatste basisschool Goossenmaat verdwijnt”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares