Klagen is voor de rechter dagen

Woningstichting Sint Joseph Almelo (STJA) gaat de vervallen huizen in de wijk Sluitersveld flink renoveren. Uiteraard moet dat geld kosten, dat geld trekt de verhuurder bij de bewoners vandaan.

Dat een flinke renovatie geld kost, moge duidelijk zijn. Maar een huurverhoging van zo’n honderd euro vindt een aantal bewoners veel te gortig. Sint Joseph noemt de mensen die hun mond hierover opentrekken ‘kritische mensen’. De woningstichting wil allemaal blije klanten en wil dus van die kritische mensen af.

Een nobel streven, de kritische mensen omturnen in blije bewoners. “Hoe gaan we dat doen?”, vroegen ze zich bij STJA af. Nou, daar is het antwoord nu op gekomen. Bewoners die zich tegen de plannen blijven verzetten, krijgen de huisadvocaat op hun dak. Probleem opgelost, toch?

Echter passen de mondige bewoners voor een Russisch regime. Zij blijven stoïcijns actie voeren tegen de veel te prijzige renovatie. Het snoeren van de kritische monden is voor de actievoerders geen optie. De slogan van Sint Joseph ‘want daar voel je je thuis’ is bij een deel van de huurders nog niet bepaald aan de orde.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Klagen is voor de rechter dagen”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares