Heracles is weer herkenbaar en wint (Heracles – Cambuur 3-1)

Na vier nederlagen op rij heeft Heracles in eigen huis tegen Cambuur Leeuwarden de volle buit gepakt, 3-1. Met Droste weer als rechtsachter en Pelupessy op het middenveld was het spel van de Heraclieden weer een stuk herkenbaarder. Jack Byrne schoot de Friezen nog wel op voorsprong, maar na rust zetten Weghorst, Gosens en Bel Hassani dat even recht.

De lijn zit weer in het spel en het verzorgde voetbal komt daarmee ook terug. Het voetbal komt met rust vanuit de achterhoede, zonder er al te hard op te klappen. Het is met beleid, maar wel rustig. Die rust zit de Heraclieden in de eerste helft nogal dwars. Niet doortastend genoeg zijn leidt ertoe dat de voorwaartsen amper bereikt worden. De grootste kans is er pas na dik twintig minuten voetballen; Woutje Weghorst schiet de bal via de paal naast.

De elf uit Ljouwert hebben weinig tegen de Almelose BVO in te brengen. De Friese ploeg durft niet echt en koestert de 0-0. Na ruim een half uur verdwijnt de grond onder de voeten van Bel Hassani en hij verliest Byrne daardoor uit het oog. De Ier twijfelt niet en vuurt op het Almelose doel, 0-1. Niet bepaald volgens de verhoudingen, wel de tussenstand.

Tot aan de rust proberen de zwart-witten het wel, maar daar blijft het dan ook bij. Een verdwaalde vrije trap van Fledderus vliegt bijna achter Nienhuis, maar de goalie ziet de bal op het dak landen. Heracles is aan de thee toe, tijd om de boel op scherp te gooien.

De rust heeft de gastheren duidelijk goed gedaan. De zwart-witten vliegen erop en vechten voor de bal. Binnen een kleine vijf minuten na de thee schiet Weghorst in twee pogingen raak. De Bornse midvoor stuit eerst op een zwak acterende Nienhuis, maar schuift de tweede maal feilloos binnen, 1-1. De aanvalsleider viert het met een kraaltje dat hij achter zijn scheenbeschermer draagt en roept iets met ‘kleine’.

Vanaf dat moment is het Heracles dat de klok slaat. Woutje Weghorst werkt hard en komt al strijdend dichtbij de 2-1. Half vallend en glijdend eindigt het schotje in het zijnet. Ook de daaropvolgende hoektrappen leveren geen voorsprong op. Een kopbal van Zomer wordt ternauwernood van de lijn geslagen door de ballenvanger.

De na een uur ingevallen Robin Gosens vuurt in de 77e minuut wel raak. Een afvallende hoektrap landt op de linker pantoffel van Gosens die de bal tegen de touwen jast, 2-1. De Almelose voetbaltempel is verlost, de angst op nog meer verliespartijen lijkt het stadion uit te sluipen.

Nu vindt Heracles het wel best, lekker met de kont tegen Castro’s hok aanhangen en Cambuur laten aanmodderen. Hetgeen dat resulteert in zeeën van ruimte voor de Almelose tegenstoot. De omschakeling is snel en Bel Hassani dribbelt op Byrne af. Achter Byrne loopt Van Ooijen mee, maar Bel Hassani schiet de bal hoog en onberispelijk in het doel, 3-1. Over en sluiten. De drie punten zijn een feit, punt uit.

Eindelijk weer drie punten na vier vruchteloze matches, het was hard nodig. Suus was met haar nieuwe camera aanwezig om al deze passie en vreugde vast te leggen.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Heracles is weer herkenbaar en wint (Heracles – Cambuur 3-1)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties