Hardloper krijgt tikken

Helaas, het is weer zover.. Een 40-jarige hardloper heeft vorige week dinsdag een aantal klappen geïncasseerd. Een heetgebakerde autobestuurder gaf geen voorrang aan twee renners, maar even later dus wel enkele ferme tikken.

De twee bevriende lopers deden aan een sportieve sessie toen een automobilist hen geen voorrang gaf op het Dollegoor. Uiteraard waren de mannen niet gecharmeerd van het rijgedrag en attendeerden de wegpiraat hierop. Op het feit dat er geen voorrang werd gegeven na, was er vooralsnog weinig aan het handje.

Als de hardlopers even later aan de Apollolaan dezelfde Ford Focus weer treffen, is het menens. De Ford rijdt met een fikse snelheid op de heren in. De bestuurder probeert een van de heren op een kopstoot te trakteren, maar de hardloper ontwijkt en deelt zelf een slag uit. Met zijn staart tussen de benen vlucht de agressieve bestuurder.

Voor een van de hardlopers is het eindpunt bereikt: thuis. Voor de ander gaat de route nog een stukje verder. Maar dan komt de Ford ineens weer in beeld. De driftkikker stapt uit en is overduidelijk op oorlogspad. De Focus-rijder grijpt een slagvoorwerp – vermoedelijk een ijzeren buis of honkbalknuppel – en houwt erop los. De ondertussen gewonde renmeneer weet te ontkomen.

In dit geval zijn de hardlopers geen doodlopers, maar dat had het zomaar kunnen zijn. Het moge duidelijk zijn dat de veldwachters de boel onderzoeken. Weet u meer? Meld u als de brandweer bij het veldwachtershoofdkwartier.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Hardloper krijgt tikken”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares