Gemeente Almelo heel dik in de schulden

Dat Gemeente Almelo dik in de financiële penarie zit, is niets nieuws onder de zon. Maar nu is de situatie nóg zorgwekkender. De provincie Overijssel heeft de noodklok geluid en code rood afgegeven voor onze stad. De rode cijfertjes op het Almelose bankafschrift schrijven 40 miljoen euro. De deurwaarders zijn al onderweg naar het ambtenarenpaleis.

Een groot deel van de aller belabberdste situatie is te wijten aan de slimme investeringen van Almelo in bouwgrond. Deze grap heeft de gemeente alleen al een verlies van 56 miljoen euro opgeleverd. Het stadsbestuur wil met een speciaal bedacht plan de stad in zes jaar weer laten floreren. Om dit nobele streven te verwezenlijken, moet er structureel 10 miljoen euro per jaar beknibbeld worden.

Almelo staat nu onder verscherpt toezicht van de provincie. Voor alle uitgaven moeten de Almelose ambtenaren toestemming vragen. Gaan onze dappere bestuurders het tij keren of mogen de oud-collega’s van Jan Smit het stadspaleis leegroven?

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Gemeente Almelo heel dik in de schulden”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares