Roda droogt Heracles af (Heracles – Roda 0-5)

Een vette vijfklapper in het gelaat van de Heraclieden is een feit. Net als Bultje was Heracles zichzelf niet. De Almelose BVO liep in eigen huis tegen een 0-5 nederlaag aan, geheel verzorgd door de bezoekers van Roda JC. Zhukov, Poepon (2x), Van Duinen en Ngombo tekenden voor de treffers op de zonnige zondag. De heren in het zwart-wit hadden daar bar weinig op in te brengen.

Waar de solide verdediging zo’n beetje het Almelose handelsmerk was geworden, is daar de laatste matches vrij weinig van te zien. Wederom starten de Almelose voetballers met angst in de benen. Alsof ze alle elf ieder moment een dikke schok stroom door het lichaam gepompt kunnen krijgen. De realiteit is dat Pelupessy weer onwennig en ondermaats als rechtsachter acteert. Hij lijkt er niet voor gemaakt. Daarnaast komt het feit dat de -normaal gesproken- altijd nuttige en fanatieke Pelupessy behoorlijk in de as wordt gemist. De organisatie is zoek.

De bezoekers hebben hun huiswerk gedaan en zetten vroeg druk op de Almelose defensie. Het zelfvertrouwen is overduidelijk zoek. Zenuwachtige balletjes zijn het gevolg. Vaak in de voeten bij iemand met een geel gekleurd shirt. Op enkele doelpogingen na, komt Heracles er vooralsnog goed mee weg. Het grootste gevaar is de pegel van Poepon, zijn kanonskogel spat uiteen op de deklat.

Als Heracles na ongeveer 25 minuten op de klok een vrije trap kan inslingeren, is het de kans om eens gevaarlijk te worden. En gevaarlijk wordt het zeker. Een slappe trap van García-García is in no-time getransformeerd in een prima tegenstoot. Peterson stoomt als een ware locomotief op volle snelheid op en schuift de bal af op de meegelopen Zhukov die gemakkelijk intikt, 0-1.

Als het water al opwarmt in de fluitketel, tracht Heracles toch nog aanvallende intenties te tonen. Via Bruns en García-García krijgt Darri de bal op een presenteerblaadje. Maar het blaadje is allicht gevangen door de wind, want Darri schiet op de Limburgse goalie. Aan de andere kant laat Van Duinen zien geen presenteerblaadje nodig te hebben. Uit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek schiet de rooie Hagenees feilloos in de verre kruising, 0-2.

Mike te Wierik lijkt de zwart-witten terug in de race te schieten. Lijkt, want met een zuiver en harde poging laat hij het aluminium door de voetbaltempel galmen. Als García voor de herkansing gaat, keert Van Leer de bal. Snel terugtrekken in het kleedlokaal en een nieuw strijdplan uitrollen.

Na een bakje thee gaat alles gewoon verder zoals het ging. Enige verschil is dat de ploegen van helft zijn gewisseld. Castro tikt de poging van Van Duinen onfortuinlijk voor de voeten van Poepon. De spits jaagt de bal in het dak van het doel en lijkt de wedstrijd definitief in het slot te gooien, 0-3. Alle ongefundeerde hoop in de Almelose harten is drie minuten na de hervatting helemaal aan flarden geschoten.

Nadat Tom van Hyfte de bal uit de scrimmage tegen de paal werkt, vergroot Roda alsnog de marge. Poepon zwemt bij een hoekschop in zeeën van ruimte en kopt de vierde treffer van de dag tegen de touwen. Heracles gaat, voor als dat nog niet duidelijk was, nu definitief kopje onder. Het neigt zelfs naar zinken. De organisatie is ergens anders, in ieder geval niet in het stadion. Evenals de felheid en mentaliteit.

Wanneer de voetbaltempel al zo’n beetje is leeggelopen, plaatst supersub Ngombo de kers op de taart. Na wat gefrommel krijgt hij de bal mee en schuift deze langs Castro, 0-5. Een totale afdroging. Veel droger dan dit kan het amper worden.

Suus was aanwezig bij het optreden van Heracles en legde het vast met haar flitskanon. Maar net zoals de heren in het zwart-wit, heeft ook de camera van Suus een flinke klapper te verduren gehad. Onze excuses voor de kwaliteit van de fotorepo.

 

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Roda droogt Heracles af (Heracles – Roda 0-5)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares