Rietmavo overspoeld door vlammenzee

De voormalige Rietmavo aan de Violierstraat heeft vannacht behoorlijk gefikt. Vooral op de bovenetage grepen de vlammen vlot om zich heen. Een deel van het dak is reeds ingestort, maar na zo’n drie uur blussen gaven de spuitgasten het sein brand meester.

In het begin was nog onduidelijk of er gevaarlijke stoffen in de hens stonden. Later bleek dat daar geen sprake van was, maar vrolijk de gitzwarte rookwolken inhaleren raadden de 40 hardwerkende blusmannen toch ook behoorlijk af.

Om de voormalige leerschool deels te behouden was er flink wat water nodig. Voor de onbenullige voorraden water, pompten de hulpdiensten water uit de Weezebeek. Om dat watertransport enigszins vlot te laten verlopen, waren enkele straten afgezet.

Hoe groot de daadwerkelijke ravage is, moet nog blijken. Het lijkt duidelijk dat (een deel van) het dak zijn meerdere moest erkennen aan de haard en daarnaast heeft het gespoten water voor nog wat extra schade gezorgd.

brandrietmavo

Foto via @BrandweerTwente

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Rietmavo overspoeld door vlammenzee”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties