Oorlog tussen de bloemkolen

Dames en heren, het is dikke vette oorlog tussen de bloemkolen. Zo erg, dat inieminie groenteboeren elkaar bijna met een schep op de bakkes meppen. Als het aan de volkstuinenvereniging van De Schelfhorst in Almelo ligt, vreten drie Turken deze zomer gewoon chemisch groenvoer uit de kruidenierszaak. Het bestuur van de vereniging is klaar met deze lieden. Ze voelen zich gediscrimineerd en zijn door het bestuur uit hun tuintje geflikkerd. En dat mag niet zomaar van de rechter.

Rechter Ger Vermeulen deed gisteren uitspraak in de zaak en vindt namelijk dat de vereniging een ledenvergadering moet beleggen over het opzeggen van het lidmaatschap van de 3 bloemkolenboeren in kwestie, opdat ze hun verweer kunnen toelichten. Dat moet binnen 4 weken gebeuren. De zaak kwam aan het licht toen een autochtone groenteman direct een tuintje kreeg toegewezen, terwijl deze even daarvoor aan een Turk werd geweigerd. Discriminatie, maar dat achtte de rechter niet bewezen.

Mocht u nog steeds denken dat het hebben van zo’n knollentuintje iets is voor seniel afgetakelde bejaarden die verder niks beters te doen hebben dan een beetje harken in het zwarte zand, dan heeft u het mis. De moestuin is mateloos populair en Almelo telt tientallen locaties waar dagelijks de autochtoon met de allochtoon verbroederd tussen het groenvoer. Prima! Turken zijn erg gastvrij en niet te beroerd om groenvoer te delen met collega groenteboeren. Turken verbouwen bovendien graag paprika’s, pepers en tomaten die onder plastic moeten groeien. Dan wordt het al snel een dikke teringbende in zo’n tuintje door allerlei bouwwerken die ook nog eens flink de hoogte ingaan. De meestal strak georganiseerde autochtoon heeft daar soms moeite mee en zo ontstaat er al snel enige wrijving. Sommige verenigingen hebben zelfs aparte moestuinen voor Turken.

Wordt vervolgd dus!

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Oorlog tussen de bloemkolen”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares