Noch kein Hornbach in Almelo

Al jarenlang is er gezeik over een eventuele komst van Hornbach naar Almelo. De gigantische bouwmarkt was kandidaat nummer één om het braakliggende terrein van het voormalige Van Rhijncollege op te vullen. Maar vandaag keurde de Raad van State het bestemmingsplan alweer af.

Het bestemmingsplan van het stukje ongerepte sloopterrein was al eerder afgekeurd. Maar dat plan mocht nog ‘gerepareerd’ worden. Met een partij als Hornbach aan uw zijde is de verwachting dat een reparatie zo gefikst is. Niets is minder waar, de hoge pieten in Den Haag keurden de zooi vandaag definitief af. Reden: de gigantische toko is qua oppervlak te gigantisch.

De mega doe-het-zelf-keet wekte al veel weerstand op van het huidige aanbod bouwmarkten. Gamma en Praxis deden er tot nu toe al alles aan om de bureaucratie meer en meer te rekken. Dat het finaal zou afketsen, hadden de bouwtoko’s niet verwacht.

Hornbach had dé trekpleister van Almelo moeten worden. Mensen komen er speciaal voor naar onze stad en dat zou de middenstand in de knip merken. Toch zijn daar altijd al behoorlijke twijfels over geweest. Wat denkt u? Is het zonde dat men zo’n Deutsche gigant bij de stadspoort wegjaagt?

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Noch kein Hornbach in Almelo”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties