Hond van de Maand: Trees

Al een heel lange tijd -bijna twee jaar- verblijft één van de allerliefste en mooiste Staffords van Nederland bij ’t Noordbroek in de opvang. Haar naam is Trees.

Trees kent helaas, zoals veel staffords die bij ’t Noordbroek belanden, een naar verleden. Een verleden van verwaarlozing en onbegrip. Dit verleden heeft haar getekend en maakt dat ze in eerste instantie bang is voor vreemden, voornamelijk mannen. Vooral in thuissituaties -buitenshuis zijn er eigenlijk weinig problemen- moet men haar rustig nieuwe mensen laten leren kennen. Anders kán ze zonder begeleiding angstagressie vertonen.

Vermoedelijk komt het hierdoor dat Trees al zolang in de opvang verblijft. Stopt u vooral nog niet met lezen, want ze is zóveel meer dan alleen haar ‘aantekening’. Het is namelijk de allergrootste knuffel die er maar is. Ongelooflijk vriendelijk, lief, mega-zachtaardig en innemend. Ze is prachtig van binnen en van buiten!

Trees is dol op het leven, ze is naast een enorme knuffelkont, een waterrat pur sang en zwemt als de beste. Ze is gek op spelen (met staff proof speeltjes) en het slepen van takken. Hoe groter, hoe beter.

Verder is ze een heerlijk wandelmaatje, goed gemanierd en opgewekt, ze kent de basiscommando’s en gaat verder heel erg goed om met andere reuen. Ze heeft hier heel veel mannelijke maatjes, ook met de wat meer gecompliceerde exemplaren gaat ze zeer goed om. Met de meeste teven gaat Trees, aan de lijn, ook goed om. Kleine hondjes kunnen haar soms wat triggeren wanneer ze heftig op haar reageren.

Het is de hoogste tijd dat knuffelkont Trees gaat uitvliegen. Vooral omdat haar verzorgers het idee hebben dat ze het kennelleven echt zat begint te worden.

Haar verzorgers zoeken fijne, liefdevolle en begripvolle mensenmaatjes voor Trees. Het liefst mensen met kennis of ervaring met het ras. Een reu als maatje is absoluut geen probleem. Een rustige en stabiele basis is eigenlijk het belangrijkst. ’t Noordbroek denkt dat Trees geen problemen heeft met alleen thuis zijn en ook de zindelijkheid zal geen punt van aandacht zijn. Trees telt 5 lentes en is gesteriliseerd. Er is nog wel een punt van aandacht: Trees kan absoluut niet met katten over weg.

Trees zoekt een reddende engel. Ze heeft erg lang moeten wachten en het is nu haar tijd.

Bent u als een blok voor haar gevallen, en denkt u haar een passend thuis te bieden? Neem dan gauw contact op met Dierenopvang ’t Noordbroek (0546 453901).

Over Suus

Fotografe en manager van HNDB.nl. Regelt als dame de zaken waar de heren te laks voor zijn. Altijd en overal ter plaatse met camera. Komt u haar tegen? Lachen en zwaaien!

0 reacties op “Hond van de Maand: Trees”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares