Heracles staat niet, de uitslag wel (Heracles – AZ 3-6)

In de Hollandsche Eredivisie kan van alles verkeren, de ene week sta je fier op de derde stek en de andere week overloopt de nummer zes je. Heracles stond vanaf de aftrap al niet goed en AZ walste dan ook over de zwart-witten heen. Janssen, Henriksen en Van Overeem zorgden voor een troosteloze 3-0 voor de thee. Bruns deed nog wat terug en de spanning leek terug te keren. Het mocht echter niet baten, de kaaskoppen wonnen met een korfbaluitslag van 3-6.

Van meet af aan staan de Heraclieden beroerd. Joey Pelupessy staat vanwege Drostes blessure als back geposteerd en Menno Heerkes treedt als controleur op de middenlinie aan. Pelupessy straalt bij het eerste balcontact al een en al onvree uit. Op de rechtervleugel voelt de middenvelder zich allesbehalve senang. Ook Heerkes lijkt niet helemaal in de as te passen.

Pelupessy tracht na drie minuten een ogenschijnlijk ongevaarlijke bal terug te koppen op zijn eigen doelverdediger. De bal behoort absoluut tot de categorie ‘ziekenhuisbal’ en Castro stormt uit zijn hok, maar kan de in vorm verkerende Janssen het scoren niet beletten, 0-1. Kort daarna krijgt Jahanbakhsh tweede dikke vette kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar laat dat achterwege. De Iraniër plaatst de bal kansloos in de Weezebeek.

Pelupessy die een uitstekend jaar als controleur speelt, stuntelt volop als rechtsachter. Na een dik half uur vloert hij Dos Santos binnen de zestien en oordeelt Kuipers resoluut: pingel. Een buitenkansje waar Henriksen dankbaar gebruik van maakt. De bal strak tegen de touwen en de Vlaming is kansloos, 0-2.

Als Stegeman zijn misgreep na de tweede treffer probeert te repareren, is het kwaad al geschied. Heerkes mag douchen en Dario draaft de krijtlijnen binnen. De invaller laat zien nog niet klaar te zijn voor de pot en lijdt op slappe wijze balverlies. Als de kaasploeg razendsnel de vrije mensen vindt, komt de bal bij Van Overeem die stylistisch de bal langs Castro krijgt, 0-3. Een afslachting die zijn weerga niet kent lijkt in de maak.

Vijf minuten voor de thee laat Bruns weer hoop in de bange Almelose harten gloren. De Wierdenaar vuurt op mooie wijze de bal achter de look-a-like van hiphop Pinto, 1-3. De Almelose voetbaltempel was al een tijdje lamgeslagen, maar nu durft men weer te hopen. Hoop doet leven. Ook de kopbal van Te Wierik die ternauwernood over getikt wordt door de goalie. De break komt dan ook als geroepen voor de Alkmaarders.

Na een dik uur is het Jahanbakhsh die een afvallende hoektrap kan binnen kneuren. De Iranees twijfelt geen moment en trapt de Almelose hoop naar de filistijnen, 1-4. Echter gaat Fledderus niet akkoord met een marge van drie. De kapitein slalomt met enig fortuin sierlijk langs de AZ-verdedigers en krult de bal met zijn zwakke rechter om ballenvanger Rochet, 2-4. Wederom keert de hoop terug.

Als Heracles via Pelupessy en Bel Hassani een tegenstoot in werking stelt, is het Woutje Weghorst die de keurige aanval op fraaie wijze afrondt. De lange spits schiet de bal lang de keeper, 3-4. Kan het dan toch? Heracles was allang dood en begraven, maar er is nu weer een hartslag waargenomen. Vlak daarna is het Zomer die een vrije trap bijna binnenwerkt met het hoofd. Nu is het Rochet die de bal op de lijn tot stilstand krijgt.

Met een kleine tachtig minuten op de klok is het Bruns die alles aan flarden helpt. De middenvelder kopt uiterst ongelukkig een hoekschop achter zijn eigen doelmeneer, 3-5. Alsof dat nog niet erg genoeg is, plempt drie minuten later ook Rienstra een bal tegen de Almelose touwen, 3-6. De marge is weer drie en dat is wel genoeg. Kuipers fluit de pot naar het verleden en iedereen was getuige van een doldwaze match.

Wat hebben we gekeken? Een korfbalwedstrijd waar de zwart-witten voor geen meter stonden en zomaar met 0-6 aan de rooibosthee hadden kunnen zitten. Een goal die nergens op gebaseerd was, bracht de hoop terug. Maar de twijfelachtige actie van Stegeman om zijn as uit elkaar te trekken en zo Pelupessy als rechtsback te laten fungeren, is blijkbaar een domme zet geweest. Het heeft voor geen meter gestaan en meer dan een spectaculaire pot waar je geen punten verdiende leek het hoogst haalbare. Uithuilen en weer doorgaan.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Heracles staat niet, de uitslag wel (Heracles – AZ 3-6)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares