Happen naar de week: de trekker

Stel … u rijdt met uw auto de Rembrandtlaan op ter hoogte van Cafetaria Ratgers en voor u rijdt een (les)trekker met een strontkar eraan vast. U wilt even bier halen bij de Appie Heijn op Windmolenbroek en de boer in opleiding blijft de hele weg (ca. 2 kilometer) voor u rijden. Snelheid van het ding is niet meer dan die van een hoog bejaarde marathonloper.
Trekt u hem van de trekker af? Gooit u met stront tegen de trekkerramen? Of schreeuwt u uit volle borst dat elke boerin een hoer is?

Sinds 1 juli 2015 is het T-rijbewijs ingevoerd, hét rijbewijs voor trekkers. Als uw carrière op het platteland ligt, kunt u op uw 16e rijexamen doen voor het rijbewijs T. Met dit rijbewijs mag u met een trekker en een kar met poep de openbare weg op. Op bijvoorbeeld een akker is het rijbewijs T niet nodig.De vraag van deze week luidt daarom ook:

Wel of geen trekkers in de bebouwde kom?


Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Happen naar de week: de trekker”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares