Gerwin Kamphuis is een klikspaan

BREEK / UPDATE (11.42 uur):
Na een pleidooi van advocaat Diederik Briedé is Kamphuis vrijdagochtend vrijgesproken. Niet gebleken is dat de zogenaamde geheimhouding bij besluit van de raad was opgelegd. De politierechter maakte gehakt van de aangifte, omdat volstrekt onduidelijk was waaruit de geheimhouding nu bleek. Zullen we zeggen dat het recht hier heeft gezegevierd? Dikke hulde!


Oud gemeenteraadslid (van de LKA) Gerwin Kamphuis moet vandaag voor de politierechter optreden. In maart 2014 twitterde Kamphuis dat hij het schandalig vond dat toenmalig amateurwethouder Mieke Kuik een erepenning zou krijgen. De informatie over de erepenning was op dat moment vertrouwelijk en moest dus nog even geheim blijven, maar dat lapte Kamphuis aan zijn laars. Dus vond Sjonnie Hermans dat er sprake was van schending van zijn geheimhoudingsplicht en deed onze burgemeester aangifte. Het OM bekeek de zaak en besloot tot vervolging over te gaan. Kuik liep heel zwaar te klootzakken in achterkamertjes met de bedrijven Soweco en Realworks en dan verdien je in Almelo al gauw een erepenning, maar dat terzijde.

Kamphuis werd meer gehaat dan geliefd, omdat hij zich altijd afzette tegen de gevestigde orde en het niet zo nauw nam met de regeltjes. Kamphuis had en heeft blijkbaar nog steeds een hele vette bakkus en dat zal ongetwijfeld leiden tot een “gezellig onderonsje” met de politiebaas voor het hekje. Kamphuis schreeuwt in de Tubantia vandaag dat hij zich behoorlijk gepaald voelt, omdat wethouder Andela niet veel later vertrouwelijke info over de COGAS uitlekte en daarvoor niet werd vervolgd. Sjonnie zag het door de vingers, aldus Kamphuis. Hij zegt verder in de krant dat de gemeente met 2 maten meet.

Kamphuis ziet de rechtszaak met vertrouwen tegemoet. De tweet waar het om gaat ziet u hieronder afgebeeld:
Tweet Gerwin Kamphuis

 

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Gerwin Kamphuis is een klikspaan”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares