García-García laat doffe pot blinken (Heracles – PEC Zwolle 2-0)

Waarvoor komt u  naar de Almelose voetbaltempel? Niet al te best spel maar wel de knikkers of een wereldpass van García-García? Tegen PEC Zwolle was het tweemaal bingo voor Heracles. Zonder al te denderend voetbal komen de zwart-witten door Bel Hassani op 1-0 tegen de Blauwvingers. Door een heerlijke steekbal van García-García maakt Navratil de 2-0.

Heracles dat met debutant Tarik Kada op de rechtervleugel begint, laat direct zien het spel te willen bepalen. Veel dreigender dan een vrije trap van de nieuweling, waar Van der Hart zijn eigen aanvoerder in de kreukels drukt, en een poeier van Gosens komt de thuisploeg nog niet. Door het onbenullige werk van de Zwolse ballenvanger moet de geïmproviseerde verdediging nog meer met tape aan elkaar geflanst worden. 

Het eerste echte moment van opwinding is na een dik kwartier ballen. Bel Hassani steekt op Gosens die vanaf de achterste krijtlijn Weghorst bedient. De midvoor krijgt zijn bolus niet lekker achter de bal en helpt daarmee de kans om zeep.

Als Kada op de middenlinie wil dribbelen zonder de bal te beroeren, gaat het mis. De groen-witten veroveren en zetten direct de tegenstoot in. De ingevallen Becker gaat onstuimig met de mogelijkheid en gunt Vak ’74 de wedstrijdbal. De rechtsvoor die sowieso niet een wedstrijd speelde om lang op terug te blikken. Een soort van opstartproblemen.

Als ex-Heraclied Schenkeveld over de linkerflank opstoomt is het wederom Kada die gevaar sticht. De aanvaller werkt de man van glas in de pingelzone naar het gras, maar de leidsman van dienst beoordeelt de situatie als aanvaardbaar. Ook het volgende aanvallende schouwspel komt van de bezoekers. Becker zoekt het doel en vuurt op Castro af die vrij simpel opraapt.

Met een half uur in de benen stuurt Bel Hassani zijn spits weg. Weghorst moet iets te veel naar de buitenkant uitwijken, waardoor de hoek te lastig is. Een poging recht op Van der Hart af is het resultaat. Veel opwindender is het geheel voor de thee niet meer.

Een kleine tien minuten na de hervatting is er weer sprake van een ‘Darriaanse’ actie. Lekker naar binnentrekken en dreigen met het schot. Ook vaak naar de drukte trekkend, maar dat geheel terzijde. In dit geval komt de bal gelukkig bij Bel Hassani terecht die met zijn rechterbeen diagonaal binnenschuift, 1-0! Wat tevens de 400e thuistreffer is van de Almelose BVO.

Op een paar speldenprikjes van Jans’ mannen na, komt er niet heel veel terecht van de Zwollenaren. García-García stapt binnen de krijtlijnen en laat direct zien het spelletje te beheersen. Waar Bel Hassani nog slordig met een klasse pass van García-García omspringt, is het na 80 minuten raak. En hoe. Achteloos dribbelt de Uruguayaan over het middenveld om vervolgens een weer-ga-loze bal van zijn voet te laten vertrekken. Een steekpass vuurt hij moeiteloos met een boogje af. Exact op maat voor Navratil die op zijn beurt ziet dat Van der Hart eraan stormt en besluit de bal over de goalie heen te liften, 2-0. Een absoluut hoogtepunt waar heel de voetbaltempel een collectief orgasme van krijgt.

Een niet al te beste pot is opgepoetst door een flinter van García-García’s voetbalkwaliteiten. Wat kan die man heerlijk ballen, misschien moet hij iets meer de kans krijgen? Het publiek zal er weinig op tegen hebben. De knikkers zijn een feit en voorlopig nestelen op plek drie ook. Feyenoord moet in de klassieker winnen om de derde stek te heroveren. Wat voelt het allemaal goed. Drie punten door de 2-0 winst op Zwolle.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “García-García laat doffe pot blinken (Heracles – PEC Zwolle 2-0)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares