Ex-döneroloog Ahmet Okci land uitgezet

Ex-döneroloog Ahmet Okci is op 1 februari het land uitgetrapt. Dat meldt de Tubantia vandaag in een iets andere bewoording. De man die in juni 2008 enorme kortsluiting kreeg in zijn hersenpan, werd door de rechter 11 jaar achter het gaas gezet. Hij stak zijn eigen dönerzaak op het Waagplein in de fik, gijzelde even later wethouder Kuiper en joeg vier andere ambtenaren de stuipen op het lijf. Okci was boos, omdat hij destijds de vergunningen voor zijn broodje schaapzaak niet voor elkaar kreeg en wilde het liefst wethouder Sjoers omleggen met een skietgeweer.

En wat hebben we hiervan geleerd?
Er werd destijds met twee maten gemeten en daarin is anno 2016 nog niet veel verbeterd. Er verscheen zelfs een boek over deze affaire en daarin wordt ook de verziekte bestuurscultuur en de vriendjespolitiek beschreven en in verband gebracht met andere kwesties, zoals Dolle Pret en de Poortaffaire. Oud-wethouder Kuiper ontkende destijds alles tijdens een radio interview op AAFM. Nee, het was gewoon een incident. Daar waren de wethouders Kuiper en Sjoers heel goed in.

We hebben er een hard hoofd in dat men hieruit echt lering heeft getrokken.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Ex-döneroloog Ahmet Okci land uitgezet”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares