Brabantse aanvalsdrang is Heracles te machtig (PSV – Heracles 2-0)

De pot begint met een grote Brabantse aanvalsdrang. PSV geeft in de persoon van Luuk de Jong direct een signaal af, de aanvoerder kopt naast. Maar niet veel later stijgt het dreigingsniveau aanzienlijk. Als Fledderus net iets te ver ingezakt staat heft hij buitenspel op en geeft Willems vrij doorgang. De linkerverdediger bereikt de inschuivende Pröpper die binnen drie minuten op het uurwerk al uitermate beheerst afrondt, 1-0.

Aan Almelose zijde in het tijdens de opening van de wedstrijd niet overtuigend. Duels gaan verloren en kleine foutjes spelen de Eindhovenaren in de kaart. Op dezelfde manier komt Locadia enigszins gelukkig in balbezit en tracht te scoren, maar Castro ziet de poging ternauwernood langs de verre paal gaan. En dat met de wetenschap dat de match krap aan vijf minuten jong is.

Kans op kans krijgt de tabelaanvoerder. Ondanks dat Pelupessy, Bel Hassani en Bruns hun stinkende best doen, komen de Brabo’s er steeds vrij gemakkelijk onderuit. Het geluk van Stegeman en zijn heren is dat onder andere Van Ginkel en De Jong luttele mogelijkheden onbenut laten. Daarmee blijft de zwart-witte brigade nog steeds in leven.

Toch slaat de angst weer toe. Na een dik half uur smoort een schot van Pereiro in de kiem. Verantwoordelijke is Wout Droste die zijn hamstring hierdoor wel kwetst. Net op tijd opgelapt voor dit treffen, maar naar een half uur alweer verstek moeten laten gaan, zonde. Door de noodgedwongen wijziging verkast Pelupessy weer naar de stek van Droste.

Vijf minuten voor de thee kan Bruns het vuur weer in de Almelose harten laten branden. Als de middenvelder op het PSV-doel knalt, hangt de gelijkmaker in de lucht. Maar de bal buigt naar de verkeerde kant af en botst tegen de boarding.

Kort daarna krijgt PSV een hoektrap en juffrouw Bruma acht het nodig om zich als een stervende zwaan ter aarde te storten. Danny Makkelie vergat eerder deze week pardoes zijn afspraak bij de plaatselijke opticien met als gevolg dat hij zijn op sterkte gebrachte lenzen niet kon ophalen. De leidsman gaat dan ook op de duikelende juf af en wijst naar de stip. Woutje Weghorst is simpelweg een oor aangenaaid.

Wat rest is de elf meter-trap. Gaston Pereiro laat zich dit buitenkansje niet ontnemen, stuurt Castro naar de verkeerde hoek en faalt zelf niet. Een terechte afspiegeling, maar op waardeloze wijze.

Vlak  na de thee is het wederom de Uruguyaanse aanvaller die Castro test. De Vlaamse ballenvanger reageert adequaat en toont met een katachtige reactie zijn klasse. Een tegenaanval van de Heraclieden met een heerlijk steekpassje van García-García lijkt perspectief te bieden. De prima ogende aanval belandt voor de linkervoet van Fledderus die geen kracht heeft om een fatsoenlijke poging te produceren.

Op een prachtige solo van Narsingh na, die zijn poging rakelings voorlangs ziet gaan, hebben de 22 op de mat het wel gezien. Voor de Almelose BVO zit het er niet in en PSV dagdroomt al over het Europese treffen met de slagers uit Madrid.

Volgende week wacht Roda in de Almelose tempel. Een pot waar je de punten hard nodig hebt in strijd om een Europees ticket.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Brabantse aanvalsdrang is Heracles te machtig (PSV – Heracles 2-0)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares